Transparent
Inloggen
Sluiten

Jeroen Zoet: 'Als wij feest vieren om het kampioenschap is er niemand die nog iets zegt'


13 maart 2018 16:21

In gesprek met de PSV Supporter, het magazine van de Supportersvereniging van PSV, geeft Jeroen Zoet aan momenteel niet bezig te zijn met een overstap naar een buitenlandse competitie komende zomer. "We willen kampioen worden en daarna zie ik wel verder. Afgelopen jaar hebben we als volwassen mensen gepraat en zijn daarna weer verder gegaan," aldus Zoet. "Anders komt er weer boven te staan: Jeroen vertrekt deze zomer. Daar ben ik nu helemaal niet mee bezig. Ik wil kampioen worden en dan op vakantie."

Voor de keeper van PSV heeft het binnenhalen van de titel de prioriteit. "En dan makt het niet uit hoe. Er zijn altijd mensen die aan de stoelpoten van PSV willen zagen. Aan ons om ervoor te zorgen dat die stoel blijft staan en niet omvalt. We hebben dit seizoen meerdere tegenslagen gehad en ook momenten dat het de goede kant op viel. Nu komt er een hele mooie periode aan. Daar heb ik alleen maar heel veel zin in."

Dat PSV al vroeg werd uitgeschakeld in Europa kan volgens Zoet ook van invloed zijn op de prestaties van PSV in de competitie. "Er is nu geen dubbel programma, dat kan van grote invloed zijn. Er is meer tijd om gericht te trainen en dat wordt nu ook gedaan. We hebben een hele week om naar een wedstrijd toe te werken," zegt de keeper van PSV. "Er zijn ook een aantal jongens vertrokken die belangrijk waren voor het team. Nu is er misschien minder individuele klasse om een wedstrijd te beslissen, maar staat er wel een echt team. Het collectief is belangrijk en als je dat beseft kun je tot grote prestaties komen."

Dat er zoveel over PSV gepraat wordt, is voor Zoet geen probleem. "Kijk naar grote clubs, die winnen ook niet alles met 4-0 en geweldig voetbal. Het gaat er om of je bovenaan staat ja of nee. Als wij feest vieren om het kampioenschap is er niemand die nog iets zegt. Daar gaat het over, resultaten. Er zijn altijd mensen die het beter weten. Het geeft me eigenlijk alleen maar meer power als iedereen het over mij of ons heeft."

Persoonlijk is de keeper ook blij met het seizoen wat hij heeft bij PSV. "Het gaat goed, ik heb er al een aantal keren kunnen staan voor het team. Lekker om op bepaalde momenten die ballen er uit te kunnen houden. Bij PSV krijg ik niet altijd even veel te doen, dat maakt het soms moeilijker, maar dat is tegelijkertijd ook de uitdaging."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws