Transparent
Inloggen
Sluiten

Hirving Lozano: "Ik hoor constant mensen 'tjoekie, tjoekie, tjoekie' roepen"


21 maart 2018 09:31

In gesprek met het PSV Magazine praat Hirving Lozano over zijn eerste seizoen in Eindhoven. De Mexicaan is vanaf de eerste wedstrijd razend populair onder de supporters. "Er is veel op me afgekomen, de eerste maanden in Europa. Dat is soms lastig, in de schijnwerpers staan en altijd te moeten presteren. De verwachtingen zijn erg hoog inmiddels," geeft Lozano aan. "Aan de andere kant is het ook leuk. Waar ik ook kom, iedereen vraagt naar mijn bijnaam Chucky. Dat is heel vermakelijk. En ik hoor constant mensen 'tjoekie, tjoekie, tjoekie' roepen. Dat vind ik echt heel leuk."

De Mexicaan is in zijn eerste seizoen al topscoorder van de Eredivisie. "Dat het zo snel zo goed zou gaan, komt voor mij niet helemaal als een verrassing. Ik ben iemand die zich makkelijk aanpast en kon vanaf het begin natuurlijk optrekken met de andere Latino's. We hebben een leuk groepje. De taal maakt het makkelijker om met elkaar te praten, maar mijn Engels vordert, dus er is ook contact met anderen. Bij de lunch zit ik vaak bij Joshua en Steven en dan hebben we veel plezier," zegt de aanvaller. "Met Phillip Cocu heb ik daarnaast een trainer die mijn taal spreekt. Hij is één van de redenen dat ik me zo snel heb kunnen aanpassen. Phillip is een goede man én een goede trainer."

Lozano doet er ook alles aan om te winnen. Lukt dat niet, wordt hij woedend. "Als ik het veld opkom transformeer ik in een totaal ander mens. Iemand die alleen maar wil winnen. Thuis speel ik met mijn kinderen, ben ik vrolijk, gemoedelijk, zacht. Op het veld is daar niets van over. Ik ben altijd op zoek naar een manier om de wedstrijd te beslissen. Ik wil het meeste uit mijn carrière halen. Met dat doel ben ik naar Europa gekomen. Overal waar ik kom, wil ik belangrijk zijn. Dat uit zich in het veld een beetje op deze manier."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws