Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel over Australië: 'Dankbaar dat PSV mee wilde denken'

26 maart 2018 07:15

In gesprek met het Algemeen Dagblad praat Mark van Bommel over zijn avontuur met Australië. Samen met zijn assistent van PSV O19 Jürgen Dirkx maakt hij deel uit van de technische staf van de Socceroos. ",Het scheelt dat de spelers onder 19 jaar van PSV ook vrijwel allemaal weg zijn voor jeugdinterlands. Maar ik ben PSV wel heel dankbaar dat ze mee wilden denken, ook richting de voorbereiding op het WK straks. Het tekent de manier waarop de club in elkaar zit," gaf Van Bommel aan. "En tegelijk is het natuurlijk ook zo: twee jeugdtrainers op een WK hebben straks, dat kunnen niet veel clubs zeggen. Dat zien ze bij PSV ook wel in."

De voormalig middenvelder blikte ook terug op de oefeninterland tegen Noorwegen. Australië ging met 4-1 hard onderuit tegen de Noren. "Als je meteen een bemoedigend resultaat boekt, is het gemakkelijker de jongens te overtuigen van wat we willen. Nu kan er wat twijfel in gaan sluipen. Van de andere kant: ik heb nog nooit een team meegemaakt dat zo gedisciplineerd, leergierig en professioneel is. Dat was wel bekend, maar het overtreft alle verwachtingen."

Dinsdagavond komt Australië nogmaals in actie. In Londen speelt het dan een oefeninterland tegen het Colombia van onder meer Santiago Arias.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws