Transparent
Inloggen
Sluiten

Hugo Borst: 'Alleen clubs met een begroting van 500 miljoen hebben de morele plicht mooi voetbal te spelen'


9 april 2018 07:13

In zijn column in De Telegraaf geeft Hugo Borst aan het totaal niet eens te zijn met de kritiek die PSV krijgt op het spel dit seizoen. "In Amsterdam wordt ondanks zeven punten achterstand met dedain gekeken naar PSV. Dat voetbal van die boeren, brrrrrr. Misschien vind je in de hoofdstad wel iemand die het uitspreekt, Sjaak Swart of zo, iemand die zegt dat PSV de titel niet verdient met dat schijtbakkenvoetbal van ze," geeft Borst aan. "Alleen clubs met een begroting van 500 miljoen hebben de morele plicht mooi voetbal te spelen - voor alles daaronder geldt dat lelijkheid geoorloofd is om resultaat te behalen. En nog wat. PSV is meer dan een gebrek aan mooiigheid, PSV staat dit seizoen voor efficiency, veerkracht, teamgeest."

De columnist gaat verder: "Dat zag je zaterdag ook weer: 2-0 achter en er dan toch in een paar minuten overheen knallen. Geloof het trainertje van AZ niet hoor, met zijn mooiweervoetballers. Van den Brom zei na afloop dat het de schuld van de scheidsrechter was. Gelukkig werd deze slechte verliezer gecorrigeerd door zijn belangrijkste speler. Wout Weghorst stak de hand in eigen boezem en toonde PSV respect."

Borst geeft aan ook uit te kijken naar volgende week. "Zondag aanstaande, kwart voor vijf. Het is meer dan 50 jaar geleden dat PSV kampioen werd in een directe confrontatie met de nummer twee. Zo'n kans laat je je niet ontnemen. Zeker thuis niet. Er is geen enkele druk. Het kampioenschap komt desnoods een week later wel," aldus Borst. "Ook PSV heeft de intentie de rivaal te vernietigen. Juist omdat ze denken het voetbal te hebben uitgevonden, daar in Amsterdam. De spanning is eraf, het kampioenschap is vergeven - tóch wordt PSV-Ajax een heerlijke clash, een prestigestrijd. Ik heb er nu al zin in."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws