Transparent
Inloggen
Sluiten

Jan Kromkamp: 'Ik denk niet dat PSV zondag kampioen wordt'


11 april 2018 19:31

In gesprek met het Algemeen Dagblad blikt Jan Kromkamp vooruit op de wedstrijd tegen Ajax van aanstaande zondag. De voormalig rechtsback van PSV verwacht niet dat PSV zondag al de titel binnen haalt. "Ajax moet winnen gezien de strijd voor plaats 2 met AZ, terwijl PSV zo goed als zeker kampioen is. Er staat voor beide ploegen veel druk op de wedstrijd. Het is moeilijk te voorspellen maar ik denk niet dat PSV zondag kampioen wordt," aldus Kromkamp. "Cocu en Tan Hag kennen elkaar goed. Ze zijn allebei assistent geweest van Rutte. Het wordt een tactisch spel maar zeker een wedstrijd om naar uit te kijken."

De voormalig verdediger keek ook nog terug op de landstitel van 2007, toen hij zelf nog bij PSV speelde. "In de eerste helft van dat seizoen draaiden we heel goed. We wonnen twaalf wedstrijden op rij en bekerden door in de Champions League door Arsenal te verslaan. Na de winterstop ging het bergafwaarts en begonnen we punten te morsen," zegt hij over die periode. "De een-na-laatste wedstrijd in de competitie hadden we alles in eigen hand. We moesten winnen tegen FC Utrecht om de concurrentie op een afstand te houden. Door een late gelijkmaker speelden we 1-1 waardoor we niet meer werden gezien als titelfavoriet."

Uiteindelijk kwam het echter alsnog allemaal goed voor PSV. "Toen we het veld opstapten voor de aftrap voelde je een bepaalde sfeer, iets wat niet te beschrijven is. Ik krijg nog steeds kippenvel als ik erover praat; het gevoel dat er iets moois ging gebeuren. We hadden de wedstrijd wel met 10-1 kunnen winnen. Zoveel kansen op doel, goal afgekeurd en bal op de paal," geeft Kromkamp aan.

Kromkamp gaat verder: "Toen Phillip de 5-1 maakte wist ik niet dat het voldoende was. Er werd gezegd dat we moesten wachten en wachten. Pas toen het stadion ontplofte wist ik het zeker. Wij waren de verdiende kampioen, juist omdat we zo ver waren gekomen in de Champions League en een groot gedeelte bovenaan hadden gestaan in de competitie. Na de wedstrijd hebben we vier dagen lang gefeest. De busrit, de huldiging en al die fans, het was fantastisch. Het kampioenschap was één van de hoogtepunten van mijn carrière en de mooiste die Nederland ooit heeft gezien."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws