Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Ik verwacht dat het PSV-publiek voor die intimiderende sfeer zal zorgen'


14 april 2018 07:32

In 2011 speelde Luuk de Jong als speler van FC Twente in de laatste speelronde in Amsterdam tegen Ajax. In een rechtstreeks duel zou beslist worden wie de landskampioen zou worden. De Jong hoopt dat zondag dezelfde sfeer in het stadion te zien. "Ik weet nog goed dat het redelijk intimiderend was toen we met FC Twente aankwamen in de Arena. Het publiek ging ver voor de aftrap al tekeer. Er was vuurwerk, een zee van rood-witte shirts. Je voelde dat bij Ajax alles gemobiliseerd was om die dag kampioen te worden," blikt hij terug. "Met Twente hadden wij het seizoen ervoor de titel gepakt, Ajax stond al zeven jaar droog. We keken elkaar aan en wisten: we zullen door een muur heen moeten om hier te winnen vandaag."

De spits van PSV trekt het vergelijk met de wedstrijd van zondag. "Ik verwacht dat de setting hetzelfde zal zijn als in 2011. Dus dat nu het PSV- publiek voor die intimiderende sfeer gaat zorgen. En daar zullen wij als spelers in mee moeten gaan," geeft De Jong aan. "In de wedstrijd meteen Ajax aanpakken, ze niet de kans geven dat met ons te doen. Het is gewoon anders als bezoekend team in zo'n kolkend stadion."

De Jong beseft ook dat de druk van buitenaf wordt opgevoerd. "Die druk ga je als speler ook wel voelen hoor, naarmate de wedstrijd nadert. Natuurlijk is dat zo. Dat is gewoon menselijk. En het hoort er ook bij. Het is zoals de trainer vaak zegt: probeer daar ook van te genieten. Want hier ben je nou voetballer voor. Voor dit soort speciale wedstrijden," zegt hij daarover.

Voor De Jong is er echter wel een duidelijk verschil met de wedstrijd van 2011. "Het liefst maken we het nu natuurlijk meteen af. Maar tegen Ajax kun je ook gelijkspelen of verliezen, er is geen man overboord als het morgen níet meteen lukt," aldus De Jong. "Dat was in 2011 anders. Toen was het letterlijk de finale van de competitie. Er kwam geen wedstrijd, geen volgende kans, meer achteraan."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws