Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV laat Ajax kansloos en verovert 24e titel


15 april 2018 19:17

PSV heeft de 24e landstitel binnen. In het Philips Stadion was de ploeg van Phillip Cocu met 3-0 veel te sterk voor Ajax. De doelpuntenmakers waren Gaston Pereiro, Luuk de Jong en Steven Bergwijn. Ajax kon in de slotfase de frustraties niet meer de baas en kreeg twee rode kaarten.

PSV begon in een aanvallende opstelling om de intenties direct duidelijk te maken. Op het middenveld kreeg Gastón Pereiro de voorkeur boven Bart Ramselaar. In een kolkend Philips Stadion begon de ploeg van Phillip Cocu direct fel aan de wedstrijd en zat er overal bovenop. Ajax had weliswaar vaker de bal, maar wist nauwelijks iets te creëren. PSV loerde vooral op de counter en kwam via Luuk de Jong al dichtbij een treffer.

Na 24 minuten spelen kwam de verdiende treffer alsnog voor PSV. Hirving Lozano schoot op doel. Zijn schot kon op de lijn nog worden gekeerd, maar de rebound was voor Pereiro en die werd onberispelijk binnen geschoten. Wat volgde was een orkaan aan geluid in het Philips Stadion.

Vrij snel na de openingstreffer kreeg Ajax via Klaas-Jan Huntelaar een goede kans om gelijk te maken, maar Jeroen Zoet kon zijn inzet tegenhouden. Het was direct het laatste wapenfeit voor Ajax, omdat vanaf dan PSV heer en meester was op het veld. De 2-0 volgde dan ook snel toen Joshua Brenet mee op kwam en met zijn linkerbeen voorzette. Luuk de Jong kwam goed vrij en kopte hard binnen, waardoor het hele stadion nogmaals ontplofte.

Na rust ging Ajax alles of niets speelde en werd een verdediger eraf gehaald. PSV bleef echter moeiteloos op de been en kwam zelfs op 3-0 via Steven Bergwijn. Hij nam de bal knap aan in het strafschopgebied en schoot de bal onhoudbaar in de hoek.

Het besef kwam overal dat de wedstrijd beslist was en de titel definitief naar Eindhoven kwam. Dat zorgde in het uitvak voor veel frustraties waarop een hoop vuurwerk werd afgestoken en meerdere fakkels ook het thuispubliek ingegooid werden. Het uitvak liep vervolgens ook grotendeels leeg.

PSV speelde het duel vervolgens rustig uit. Het kreeg nog enkele goede kansen om zelfs nog meer treffers te maken, maar uiteindelijk bleef het 3-0. De spelers van Ajax konden hun frustraties ook niet meer de baas. Eerst kreeg Nicolás Tagliafico zijn tweede gele kaart toen hij Hirving Lozano onderuit haalde en een paar minuten later kreeg Siem de Jong een directe rode kaart toen hij hard doorging op Santiago Arias. Er volgden nog enkele geniepige overtredingen. Toen scheidsrechter Danny Makkelie floot voor het einde van de wedstrijd barstte het feest los in Eindhoven en werd de 24e landstitel goed gevierd.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws