Transparent
Inloggen
Sluiten

Hugo Borst: 'Mijn sympathie voor de club uit Eindhoven groeide met het weekend'

16 april 2018 07:24

In zijn column in het Algemeen Dagblad laat Hugo Borst weten dat hij met de week meer sympathie voor PSV begon te krijgen. "In het begin wond ik me op over de onaantrekkelijkheid van PSV, en de mazzel. Toen dat een constante bleek kreeg ik er waardering voor," geeft Borst aan. "Wanneer het keerde weet ik niet meer, best laat eigenlijk, maar ineens zag ik wat spelers als Schwaab, Pereiro en Bergwijn goed deden. En wat Phillip Cocu allemaal zei - helemaal niks dus - ergerde me niet langer. Ze bewaarden knap de rust, Gerbrands, Brands en Cocu. Het zijn geen opscheppers daar."

Borst gaat verder: "Mijn sympathie voor de club uit Eindhoven groeide met het weekend. Helemaal toen de trainer van Ajax zich liet ontvallen dat ze bij PSV bang waren voor Ajax. Wie dat uitkraamt met zeven punten achterstand is natuurlijk compleet geschuffeld. En toen kleine Kluivert tjilpte dat Ajax toch beter voetbalt dan PSV, of zoiets, kreeg ik jeuk."

Volgens de columnist heeft PSV de gunfactor gekregen. "De voetbaldieren doen daar altijd redelijk normaal. Ik ben er al heel lang niet geweest, maar ik hoor dat een bezoek aan De Herdgang of het stadion een gezellige ervaring is. Je loopt er de Van de Kerkhofjes, Willy van der Kuijlen, Berry van Aerle, Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooy tegen het lijf. PSV is een tof familiebedrijf en daar kun je beter vertoeven dan bij een beursgenoteerde multinational."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws