Transparent
Inloggen
Sluiten

Art Langeler: 'Bij PSV beleid dat ze niet willen dat Jong PSV kampioen wordt'


23 april 2018 15:18

In gesprek met de Oosttribune op RTV Oost geeft voormalig hoofd jeugdopleiding van PSV Art Langeler aan dat PSV niet wil dat Jong PSV een titel in de Jupiler League haalt. Dit gaf hij aan nadat hij de opmerking kreeg dat een titel van Jong Ajax de devaluatie van de Jupiler League zal zijn. "Die devaluatie moet je zoeken bij de andere clubs. We zijn daar een paar jaar geleden mee begonnen. Bij PSV waren we daar enorm voorstander van, en ook nog steeds," gaf Langeler aan. "Maar na een jaar zagen we al aankomen dat wij of Ajax binnen een paar jaar kampioen zouden kunnen worden. We hebben er bij PSV zelfs beleid van gemaakt dat we dat niet wilden."

Art Langeler gaf ook uitleg bij zijn opmerkelijke uitspraak. "Het gaat om de leerschool die jonge jongens moeten krijgen. Die moet af en toe vreselijk op hun kloten krijgen," zei hij daarover. "De andere teams in de Jupiler League krijgen het niet voor elkaar om een team in de benen te helpen, met alle leeftijden die ze mogen gebruiken, dat weerstand kan bieden aan deze Jong-teams. Dat vind ik verwijtbaar."

De huidige directeur voetbalontwikkeling van de KNVB kreeg de opmerking dat een ploeg als Jong Ajax spelers kan opstellen die niet hetzelfde verdienen dan de gemiddelde speler van Go Ahead Eagles. "Aan de andere kant is de reach die Jong PSV en Jong Ajax hebben veel groter, je speelt nooit met hetzelfde team. Het is een opleidingsteam, dus het is contant het door wisselen van jonge jongens die er in komen en af en toe een speler van het eerste elftal," geeft Langeler aan. "Een club uit de Jupiler League kan met een selectie van dik twintig man constant toe werken naar een team dat competitief kan zijn daar tegenover. En dan niet met alleen met spelers van 19 en 20 jaar, maar ook jongens van 28, 29 en 30 jaar."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws