Transparent
Inloggen
Sluiten

Joey Konings: 'Mijn doel blijft om te slagen in het betaald voetbal'


26 april 2018 06:59

Na dit seizoen houdt voor Joey Konings zijn tijd bij PSV op. De aanvaller speelt inmiddels elf jaar in de jeugdopleiding van PSV, maar heeft te horen gekregen dat zijn contract bij PSV niet verlengd zal worden. In gesprek met het Eindhovens Dagblad blijkt hij daarop terug. "In Schaijk kennen veel mensen me als de jongen die bij PSV voetbalt. Dat gaat na dit seizoen veranderen en dat is best gek. Even deed het pijn, maar ik heb al snel besloten om niet bij de pakken neer te gaan zitten," aldus Konings. "Daar heeft niemand wat aan en ik zelf al helemaal niet. Mijn doel blijft om te slagen in het betaald voetbal en dat kan ook via een andere route."

De aanvaller is met zijn zaakwaarnemer nu op zoek naar een nieuwe club. "Ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken. Voor mij is het vooral belangrijk dat ik aan spelen toekom. Ik kies voor de club die me wat dat betreft het beste perspectief kan schetsen"," geeft hij aan. "Stiekem hoopte ik dat ik nog een jaartje langer kon blijven, maar helaas is me dat niet gegeven. Het voelt hier toch een beetje als thuis."

Konings gaat verder: "Uiteindelijk heb ik ontzettend veel aan PSV te danken en hier een mooie opleiding gekregen. Dat gaat me in de toekomst nog veel opleveren. Helaas heb ik de laatste jaren een paar blessures gekregen en ook op de verkeerde momenten. Mede daardoor heb ik me niet meer in de ploeg weten te spelen. Elke speler hoopt op meer kansen, maar die heb ik misschien ook wel niet afgedwongen."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws