Transparent
Inloggen
Sluiten

Technical coach Chelsea: 'Het is duidelijk dat Marco van Ginkel zich in de kijker heeft gespeeld'


2 mei 2018 12:26

De kans dat Marco van Ginkel volgend seizoen nog terugkeert bij PSV is erg klein. Dat meldt Voetbal International. Het weekblad had een interview met Eddie Newton, de technical coach die namens Chelsea contacten onderhoudt met de verhuurde spelers. "Marco heeft een heel goed seizoen bij PSV, wij zijn zeer tevreden over hem. Er zijn niet veel verhuurde spelers die kunnen zeggen dat ze aanvoerder bij hun club zijn," aldus Newton.

Newton gaat verder: "Dat Marco dat wel is, zegt genoeg over zijn kwaliteiten. Hij heeft dit seizoen alles gedaan wat we van hem hebben gevraagd. Marco is een nog completere voetballer geworden en heeft zijn potentie keer op keer waargemaakt."

Ondanks dat Van Ginkel bij Chelsea nog een doorlopend contract heeft tot de zomer van 2020 en komende zomer ook zal terugkeren in Londen, zou de club hem wel willen verkopen. Dit om de vele Champions League miljoenen die het mis dreigt te lopen te compenseren. Volgens The Telegraph zou de club voor Van Ginkel elf miljoen willen krijgen. Hoewel PSV ook volgend seizoen Van Ginkel in Eindhoven zal willen zien, is de kans dat het een dergelijk bedrag zal betalen erg klein volgens VI.

Chelsea zelf wil nog niets zeggen over de toekomst van de middenvelder. "Dat is natuurlijk tussen ons en de speler," geeft Newton aan. "Maar het is duidelijk dat Marco zich in de kijker heeft gespeeld en dat er meerdere clubs zijn die in hem geïnteresseerd zijn."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws