Transparent
Inloggen
Sluiten

Nick Viergever: 'Ik ga spelen op de plek waar het team mij nodig heeft'


3 mei 2018 07:10

In gesprek met het Eindhovens Dagblad praat Nick Viergever over zijn transfer naar PSV. De verdediger had al eerder de mogelijkheid om de overstap naar Eindhoven te maken. "In januari was er al contact. Destijds zou ik puur als linksback gehaald worden, maar zover is het niet gekomen. Nu ligt het wat meer open," geeft Viergever aan. "Er kan in de zomer van alles gebeuren en ik ga spelen op de plek waar het team me nodig heeft. Dat kan centraal in de verdediging zijn en ook aan de zijkant. We zullen eerst moeten kijken wie er volgend jaar allemaal nog bij de ploeg blijven."

Viergever begon het seizoen als basisspeler bij Ajax, maar door een hardnekkige enkelblessure speelde hij zijn laatste wedstrijd al op 18 november toen hij geblesseerd raakte tegen NAC Breda. Als PSV eind juni aan de voorbereiding begint, is de verdediger echter weer helemaal fit. "Het is hartstikke zonde dat ik in de slotfase van het seizoen geen rol meer heb kunnen spelen en weer geblesseerd ben geraakt. Als je nog bij een ploeg hoort, probeer je alles te doen om de titel te pakken en gun je dat je ploeggenoten ook. Nu gaat de knop natuurlijk om," zegt Viergever daarover.

De verdediger gaat verder: "Volgende week kom ik nog een keer naar De Herdgang, om met iedereen kennis te maken. Ik ken het terrein vooral van de wedstrijden die ik er in de jeugd heb gespeeld. Met mijn gezin kom ik in de buurt wonen."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws