Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag over opmerking dat PSV bang zou zijn: 'Ik kreeg later de bevestiging van mijn gelijk'


9 mei 2018 13:47

In een groot interview in Voetbal International wordt Ajax-trainer onder meer geconfronteerd met zijn opmerking dat PSV bang voor Ajax zou zijn. "Ik kreeg de vraag na Heracles-thuis, of PSV gezien de stand bang zou zijn voor Ajax. Daar heb ik antwoord op gegeven. Wij hadden alleen nog maar wat te winnen, stonden zeven punten achter, PSV had alles nog te verliezen," aldus Ten Hag. "Voor mezelf kreeg ik later de bevestiging van mijn gelijk, toen ik Marcel Brands hoorde zeggen dat hij rond het duel met ons nog nooit zo nerveus was geweest."

Ten Hag blijft ook achter zijn opmerking staan. "PSV was na afloop heel stoer, en ik vind ook: als je zoals wij daar verliest, moet je nederig zijn. Dat was zeker nu ook gepast. Maar ik blijf erbij: als wij daar, in hun gedroomde kampioenswedstrijd, met 0-1 voor komen, schiet de boel in de stress. En dan was het nog maar vier punten geweest," geeft hij aan.

De trainer van Ajax gaat verder: "Dat was ook een beetje het effect dat ik wilde creëren. Op het moment dat het niet lukt, dan komt het als een boemerang terug. Maar ik heb het nooit gezegd in de trant van: Wij tikken PSV even van de mat, of: wij zijn zo veel beter dan PSV. Integendeel. Ik heb continu aan hen de complimenten gegeven."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws