Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV weer een stap dichterbij laatste voorronde Champions League


9 mei 2018 22:47

PSV is weer een stap dichterbij de laatste voorronde van de Champions League gekomen. Omdat Chelsea in de Premier League in eigen huis niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Huddersfield Town, heeft Liverpool zondag tegen Brighton Hove & Albion al genoeg aan een gelijkspel om zich te kwalificeren voor de Champions League.

Mocht Liverpool zich via de eigen competitie weten te kwalificeren voor de Champions League is PSV verzekerd dat het pas in de laatste voorronde van de Champions League zal instromen. Het is daarbij ook direct verzekerd van Europees voetbal tot aan de winterstop, omdat de ploeg bij uitschakeling in de laatste voorronde direct zal instromen in de groepsfase van de Europa League.

Als het zondag voor Liverpool toch nog mis gaat en Chelsea de vierde plek weet te bemachtigen, kan PSV alsnog uitkomen in de laatste voorronde. Dat zal Real Madrid echter de Champions League finale moeten winnen.

Wordt Liverpool vijfde in de Premier League, maar legt het eind deze maand wel beslag op de Champions League, zal PSV in de derde voorronde al instromen en moet het twee voorrondes zien te overleven om de groepsfase van de Champions League te bereiken.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws