Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV na winst Liverpool zeker van laatste voorronde Champions League


13 mei 2018 17:49

PSV is verzekerd van een plek in de laatste voorronde van de Champions League komend seizoen. De ploeg van Phillip Cocu is daarmee ook verzekerd van Europees voetbal tot aan de winterstop, omdat bij uitschakeling in de laatste voorronde een plek in de groepsfase van de Europa League het gevolg is.

Om pas in de laatste voorronde van de Champions League in te hoeven stromen, moet de winnaar van de Champions League zich ook al via de nationale competitie kwalificeren voor de groepsfase. Real Madrid had dat al bereikt en dat lukte Liverpool op de laatste speeldag in Engeland ook dankzij een 4-0 overwinning tegen Brighton Hove & Albion.

Uiteindelijk maakte de winst van Liverpool weinig meer uit, omdat Chelsea zelf ook met 3-0 onderuit ging bij Newcastle United. De enige kans voor Chelsea om nog de Champions League te halen zou zijn door zelf te winnen, terwijl Liverpool moest verliezen.

PSV zal nu op dinsdag 21 augustus of woensdag 22 augustus pas Europees hoeven te voetballen en zal bij de loting op maandag 6 augustus bovendien een geplaatste status krijgen.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws