Transparent
Inloggen
Sluiten

Marcel Brands vertrekt naar Everton

16 mei 2018 16:05

PSV heeft bekend gemaakt dat Marcel Brands na dit seizoen zal vertrekken naar Everton. De technisch manager heeft de Raad van Commissarissen van PSV en zijn collega's laten weten de overstap naar Engeland te maken.

Brands geeft zelf aan dat het een moeilijke beslissing is geweest. "Een enorm moeilijk besluit, maar ik denk dat dit een goede stap op het juiste moment is," aldus Brands. "Ik heb het hier geweldig naar mijn zin en PSV heeft me de keuze gegeven om er nog wat jaartjes aan vast te knopen. Het is echt lastig om iets dat goed is los te laten, maar dat ga ik nu toch doen"

Brands gaat verder: "Ook in mijn functie is de Premier League natuurlijk iets geweldigs. Het is in alle opzichten de grootste competitie ter wereld. Ik krijg nu de kans om daar op mijn manier iets neer te gaan zetten. Daar kijk ik ontzettend naar uit."

Uiteindelijk heeft Brands acht jaar bij PSV gewerkt als technisch manager en wist PSV in die periode drie titels en een KNVB Beker te winnen. Bovendien werd ook drie maal beslag gelegd op de Johan Cruijff Schaal. "We hebben ups en downs gekend, maar wat mij betreft overheersen de positieve gebeurtenissen. Ik kijk na acht jaar met een ontzettend voldaan gevoel terug op mijn tijd bij PSV," geeft Brands aan.

Toon Gerbrands geeft aan het erg jammer te vinden dat Brands zal gaan vertrekken. "Natuurlijk gaan we Marcel als mens en manager ontzettend missen. Hij is van grote waarde voor PSV geweest," zegt de algemeen directeur van PSV. "Omdat hij zo secuur te werk ging en organisatorisch ontzettend sterk is, laat hij een sterk fundament achter, waar wij nog jaren ons voordeel mee kunnen doen."

Ook president-commissaris Jan Albers is vol lof over het werk van Brands. "Marcel heeft voor PSV fantastisch werk verricht. Excellerende personen maken in de voetballerij vroeg of laat promotie. Dat is een bekend mechanisme," geeft Albers aan. "De kampioenschappen van het eerste elftal en van de jeugdteams zijn, net als de organisatie op De Herdgang, tastbare bewijzen van zijn uitstekende functioneren."

De komende tijd zal PSV het vertrek van de technisch manager intern gaan opvangen. Hoofdscout John de Jong en trainer Phillip Cocu zullen vanuit hun eigen rol de technische kennis inbrengen, terwijl Frank Arnesen vanuit de Raad van Commissarissen zal bijspringen.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws