Transparent
Inloggen
Sluiten

Lars Unnerstall: 'Ik zie mijn transfer naar PSV als een beloning voor de keuze die ik vorig jaar gemaakt heb'


23 mei 2018 17:25

In een interview in de Voetbal International van deze week blikt Lars Unnerstall terug op zijn beslissing om bij PSV te tekenen. De Duitse doelman had ook de mogelijkheid om bij onder meer Borussia Dortmund en Ajax te tekenen. "Een aantal clubs heeft gebeld. Maar toen PSV zich een maand geleden meldde én ik de kans kreeg nog een jaar in Venlo te blijven, voelde ik meteen dat dat de juiste oplossing was," aldus Unnerstall. "Ik ben überglücklich met deze uitkomst. Mijn omgeving is trots op me, ik heb de afgelopen dagen heel veel mooie reacties gekregen."

De doelman gaat verder: "Ik zie mijn transfer naar PSV als een beloning voor de keuze die ik vorig jaar gemaakt heb. Een bewijs dat een stapje terug soms de beste oplossing kan zijn. Als je bereid bent keihard te werken, kom je vanzelf weer bovendrijven."

In Duitsland volgde Unnerstall de Eredivisie niet echt. "Maar hier ben ik wel onder de indruk geraakt van PSV. Van het elftal, dat heel volwassen speelt en in mijn ogen internationaal ook overeind kan blijven," geeft de keeper aan. "Het stadion in Eindhoven is ook prachtig, en de sfeer is super."

Unnerstall ziet qua sfeer weinig verschillen tussen VVV Venlo en PSV. "PSV is natuurlijk veel groter, maar ook daar hangt een familiaire sfeer. Dat beeld werd bevestigd in mijn gesprekken met trainer Phillip Cocu, keeperstrainer Ruud Hesp en technisch manager Marcel Brands. Ik voelde me meteen welkom," zegt hij daarover. "Ook in Eindhoven ga ik me ongetwijfeld heel goed op mijn plaats voelen."

Door de aanwezigheid van zowel Jeroen Zoet als Eloy Room is de kans op speelminuten komend seizoen echter klein in Eindhoven. "Daarom ben ik heel blij dat we tot deze oplossing zijn gekomen. Dat ik nog een jaar bij VVV mag keepen en me zo verder kan aanpassen aan het Nederlandse voetbal. Daarna wil ik de concurrentiestrijd vol aangaan bij PSV," aldus Unnerstall.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws