Transparent
Inloggen
Sluiten

Joshua Brenet: 'Dit was het juiste moment om te gaan'


6 juni 2018 07:16

In een uitgebreid interview in de Voetbal International krijgt Joshua Brenet de vraag waarom hij vertrekt bij PSV nu hij door het waarschijnlijke vertrek van Santiago Arias eindelijk zijn kans op rechts zou gaan krijgen. "Hoffenheim kon ik niet voorbij laten gaan, dat is spelen in de top van Duitsland. En je zegt het goed: waarschijnlijk. Ik heb van PSV inderdaad gehoord dat ik volgend seizoen de rechtsback zou worden," aldus Brenet. "Alleen: dat zeiden ze me vorig jaar ook. Ook toen zou Arias vertrekken. Maar die bleef en ik kon weer naar links. Ik zit niet nóg een keer te wachten op beloftes die niet worden nagekomen."

Brenet gaat verder: "Bovendien heb ik het hele jaar moeten strijden op links terwijl de clubleiding steeds op zoek was naar een nieuwe linksback die er direct moest staan. Ik zat te lang bij PSV om dit nog te laten gebeuren. Dan is het misschien beter dat onze wegen scheiden. We zijn kampioen geworden, ik heb bijna alles gespeeld, dit was het juiste moment om te gaan."

PSV heeft echter wel geprobeerd om de back in Eindhoven te houden. "Ja, de trainer en Marcel Brands hebben met me gesproken. Ze vertelden hun plannen voor volgend seizoen met mij, maar die had ik al eens gehoord," geeft Brenet aan. "Na zeven jaar PSV ben ik toe aan een volgende stap. In vijf jaar bij het eerste heb ik vijf prijzen gewonnen: drie landstitels en twee keer de Johan Cruijff Schaal. Het is mooi zo."

Brenet is echter wel trots op het afgelopen seizoen. "Het begon natuurlijk verschrikkelijk met die uitschakeling door Osijek. Maar daarna hebben we ons heel goed herpakt," zegt hij daarover. "Voor mij persoonlijk startte het niet goed, omdat ik mijn basisplaats even kwijt was aan Kenneth Paal."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws