Transparent
Inloggen
Sluiten

Joshua Brenet: 'Phillip Cocu was de brein van het team, hij heeft een tactiek bedacht met de titel als beloning'


6 juni 2018 07:22

Ondanks dat hij aan het begin van afgelopen seizoen nog zijn basisplaats verloor en daarover in gesprek ging, is Joshua Brenet vol lof over Phillip Cocu en de rol die hij heeft gespeeld in de landstitel. Dat geeft de verdediger aan in gesprek met Voetbal International. "Phillip Cocu heeft dit seizoen wel meer lastige gesprekjes moeten voeren, maar uiteindelijk stond er een heel hecht team dat moeilijk te verslaan was. Dat is vooral zíjn verdienste," geeft Brenet aan.

De kritiek die PSV kreeg op het spel doet Brenet ook helemaal niets. "Het eerste jaar dat ik kampioen werd, speelden we heel goed. Opbouwend dominant van achteruit, met de kwaliteiten van Memphis en Georginio Wijnaldum in het team," zegt Brenet daarover. "Maar als je de spelers er niet voor hebt, moet je het ook niet geforceerd gaan doen. Het moest dit seizoen van het collectief komen en dat kwam het ook."

Brenet gaat verder: "Als we niet konden opbouwen, speelde Jeroen Zoet de bal gewoon lang naar Luuk de Jong en vochten we om de tweede bal. Dat deden we heel goed. En als de tegenstander de bal had, waren we dodelijk in de omschakeling. Je moet gewoon steeds een manier vinden om wedstrijden te winnen en dat hebben we gedaan."

Voor de vleugelverdediger is het ook duidelijk dat het resultaat altijd heilig is. "Ja, in het topvoetbal telt echt alleen de winst. Cocu was het brein van het team, hij heeft een tactiek bedacht die past bij de kwaliteiten van deze selectie, met de titel als beloning," aldus Brenet. "Dan hoor je dat we zoveel geluk hebben gehad, maar dat is natuurlijk onzin. Als je zo vaak in de slotfase een wedstrijd beslist, is dat geen geluk meer. We dwongen het af door nooit op te geven. En als je Ajax met 3-0 naar huis speelt, valt er toch niets meer te zeuren? De selectie van het seizoen ervoor was misschien wat sterker, maar we waren nu nog meer een team en dat heeft de doorslag gegeven. We gingen ook buiten het veld met elkaar om. Dat is een teken dat het goed zit."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws