Transparent
Inloggen
Sluiten

'Phillip Cocu bereikt principe-akkoord met Fenerbahçe, opvolging staat al klaar bij PSV'


16 juni 2018 06:39

De Telegraaf weet te melden dat Phillip Cocu een principe-akkoord heeft bereikt met Fenerbahçe over een contract. Ali Koç, de nieuwe president van de Turkse club, wil Cocu voor 1 juli presenteren aan de fans. Ondanks dat PSV verrast is van de zeer concrete belangstelling van Fenerbahçe staat met Mark van Bommel de opvolger van Cocu al klaar bij PSV. Met Bert van Marwijk als klankbord moet hij na het WK de kar gaan trekken bij PSV.

John de Jong, momenteel hoofd scouting van PSV, moet bovendien de nieuwe technisch directeur worden van PSV. De club is zeer tevreden over het netwerk dat De Jong heeft weten op te bouwen en bovendien is zijn kijk op spelers goed. De Jong is voor de komende drie maanden al de technisch manager van PSV, maar is ook kandidaat om die positie vanaf 1 september definitief in te vullen.

Algemeen directeur Toon Gerbrands heeft achter de schermen altijd gewerkt met een schaduwlijst. Zo zorgt hij ervoor dat hij niet met chaos wordt gecreëerd. Ondanks dat er met Pascal Jansen als hoofd jeugdopleidingen nu drie zwaargewichten tegelijk vertrekken, heeft PSV de opvolgers al klaar staan. PSV schakelde in januari al toen Marcel Brands in beeld kwam bij Everton, terwijl de club in maart al op de hoogte werd gesteld door Pascal Jansen dat hij na in de zomer wilde stoppen. De vervanger voor Jansen wordt op 1 augustus geïnstalleerd.

Het feit dat Mark van Bommel al in een vroeg stadium toestemming heeft gekregen om naar het WK in Rusland te gaan, moet volgens De Telegraaf ook worden gezien in het licht van de opvolging van Cocu. Van Bommel pakt nu op het WK extra ervaring mee voor zijn toekomstige baan bij PSV als hoofdtrainer. De stap van PSV onder 19 naar het eerste elftal is nu lang niet zo groot meer.

Op de achtergrond heeft PSV bovendien ook nog de voetbaltechnische steun van Frank Arnesen. De Deen heeft dankzij zijn verleden een eigen netwerk en een rechtstreekse lijn met Chelsea om spelers naar Eindhoven te kunnen halen. De Telegraaf oppert dat voor Mason Mount PSV een ideale volgende halte zou kunnen zijn, terwijl Marco van Ginkel wellicht een definitieve transfer kan maken.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws