Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Phillip Cocu vertrekt bij PSV en gaat naar Fenerbahçe

22 juni 2018 11:34

Het vertrek hing al dagen in de lucht, maar is nu officieel. Phillip Cocu vertrekt per direct naar het Turkse Fenerbahçe, zo laat PSV weten. Samen met Cocu zal ook Chris van der Weerden naar Istanbul verhuizen.

In vijf seizoenen onder Cocu wist PSV drie keer de landstitel te veroveren en werd ook twee maal beslag gelegd op de Johan Cruijff Schaal. Bovendien won PSV onder leiding van Cocu de KNVB Beker toen hij als interim-coach het seizoen 2011/12 afmaakte na het ontslag van Fred Rutten.

Op de website van PSV laat algemeen directeur Toon Gerbrands weten trots te zijn op wat Phillip Cocu in Eindhoven gepresteerd heeft. "Cocu is een topcoach die in de voorbije vijf jaar perfect bij ons heeft gepast. Ik heb groot respect voor hem," aldus Gerbrands. "Ook buiten het veld was hij een meer dan waardig vertegenwoordiger van alles waar PSV voor staat. Wij wensen hem ontzettend veel succes in Turkije. Dat zal ook afstralen op PSV."






Tags

cocu fenerbahce gerbrands afstralen gepast knvb landstitel lucht rutten topcoach turkije verhuizen vertegenwoordiger weerden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje