Transparent
Inloggen
Sluiten

Phillip Cocu: 'PSV zit in mijn hart en ik hoop hier ooit weer een keer terug te keren'

22 juni 2018 12:40

Op de website van Wasserman heeft Phillip Cocu gereageerd over zijn overstap naar het Turkse Fenerbahçe. Met Chris van der Weerden als zijn assistent is hij de komende drie jaar de hoofdtrainer van de Turkse topclub. "Eindhoven is mijn stad en PSV is mijn thuis. Zowel als speler als als trainer is het de plek waar ik vele jaren heb doorgebracht en alle kansen heb gekregen om me te kunnen ontwikkelen," geeft Cocu aan. "Of ik nog jaren bij PSV had willen werken? Ja, maar daar gaat het niet om bij topsport. Om bij de top te komen en te blijven, moet je jezelf blijven ontwikkelen en uitdagen. Je moet kansen grijpen als die zich aandienen."

Cocu gaat verder: "De kans die ik nu krijg aangeboden, om bij Fenerbahçe samen met de nieuwe president en technisch directeur iets neer te zetten, is enorm. Het is een vergelijkbare kans die PSV mij jaren geleden heeft gegeven en een manier van werken die bij mij past."

Cocu heeft ook erg veel zin om bij Fenerbahce aan de slag te gaan. "Fenerbahçe is een topclub en doet elk jaar mee om de hoofdprijzen in Turkije," aldus Cocu. "Ik heb met president Ali Koç en technisch directeur Damien Comolli meerdere goede gesprekken gehad waardoor ik het juiste gevoel bij de club heb gekregen. Ik ben heel enthousiast en gedreven om daar iets moois neer te zetten."

Zijn afscheid bij PSV valt echter wel zwaar. "Natuurlijk ga ik de club missen: de supporters, mijn spelers en de staf. We hebben niet alleen samen vele hoogtepunten mogen vieren, maar zijn ook de dieptepunten samen doorgekomen. Samen vormden we een onoverwinnelijk team," zegt Cocu daarover. "Daar ben ik ongelooflijk trots op en wil ik iedereen voor bedanken. PSV zit in mijn hart en ik hoop hier ooit, net als speler, weer een keer terug te keren."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws