Transparent
Inloggen
Sluiten

Harry van Raaij: 'Ik denk dat Mark van Bommel absoluut een heel goede trainer kan worden'


23 juni 2018 01:46

Harry van Raaij is blij dat Mark van Bommel de nieuwe trainer wordt van PSV. De oud-voorzitter is er ook van overtuigd dat hij bij PSV gaat slagen, zo geeft hij aan in gesprek met De Telegraaf. "Ik denk dat hij absoluut een heel goede trainer kan worden, een hele grote zelfs," aldus Van Raaij. "Hij heeft nog even een aanloop nodig natuurlijk en als hij daarbij wat steun van zijn schoonvader kan krijgen, dan zou dat mooi zijn. Zoals Phillip Cocu dat in het begin heeft gehad van Guus Hiddink."

Van Raaij gaat verder: "Op welke manier dat uiteindelijk gebeurt, maakt me niet zoveel uit. Ze hebben altijd samengewerkt en al is het niet officieel, dan denk ik alsnog dat Van Marwijk een rol voor hem speelt."

De oud-voorzitter van PSV heeft altijd ook veel waardering voor Van Bommel gehad. "Ik was en blijf een fan van hem. Hij was niet alleen een fantastische voetballer, maar ook iemand met een sterk inzicht, zowel technisch als tactisch. Ik verwacht heel veel van hem," geeft Van Raaij aan. "Hij is natuurlijk een heel ander type dan Cocu, qua persoonlijkheid. Maar als je vijf jaar een bepaalde trainer hebt gehad, is het ook wel eens goed om een trainer te hebben die op een iets andere manier te werk gaat."

Van Raaij heeft bij Van Bommel ook altijd de kwaliteiten gezien die een goede trainer hoort te hebben. "In analyses is hij heel deskundig, steekt hij erbovenuit. Maar dat moet je natuurlijk ook waarmaken en je hebt ook met de omgang met spelers en dergelijke te maken," zegt hij daarover. "Hij heeft al een geweldige prestatie neergezet met PSV onder 19, dat hij in zijn eerste jaar na jaren kampioen heeft gemaakt. Ik heb er heel hoge verwachtingen van, maar voor mij hoeft het niet meteen in zijn eerste seizoen."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws