Transparent
Inloggen
Sluiten

Ruud van Nistelrooy nieuwe trainer PSV onder 19


25 juni 2018 13:45

PSV heeft Ruud van Nistelrooy aangesteld als de nieuwe trainer van PSV onder 19, zo heeft de club zelf bekend gemaakt op haar website. De voormalig spits is hiermee de opvolger van Mark van Bommel, die is aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van de A-selectie. Van Nistelrooy zal Tim Wolf als assistent krijgen.

Van Nistelrooy kijkt uit naar zijn trainerschap bij PSV. "Het vak van trainer/coach heeft me gegrepen. Dit is een prachtige kans om de volgende stap in mijn ontwikkeling te zetten," zo geeft hij aan. "Hoe zo’n traject precies verloopt is niet exact te plannen, maar ik heb er goed over nagedacht en er uitgebreid over gesproken met een aantal mensen. Dit is een mooi moment om deze klus op me te nemen. Ik kijk er ontzettend naar uit om in deze functie met deze getalenteerde groep aan de slag te gaan."

Toon Gerbrands is erg blij dat Van Nistelrooy als jeugdtrainer aan de slag gaat. "Ruud is onlangs bij ons gekomen om te vertellen dat hij er voor open stond om zelf een team te gaan trainen en coachen," geeft Gerbrands aan. "Dat we hem nu al in deze rol kunnen inpassen, komt uitstekend uit. We zijn blij dat zo’n boegbeeld zich in deze rol wil doorontwikkelen."

Afgelopen seizoen was Van Nistelrooy enkele dagen per week betrokken bij de A-selectie. Dat zal nu niet meer lukken. "Door zijn nieuwe functie is een structurele bijdrage in de staf van Mark van Bommel niet mogelijk, maar de lijnen blijven kort en wanneer mogelijk zal Ruud ook zijn gezicht aan de profzijde van De Herdgang laten zien. Dat heeft hij met Mark al afgesproken," zegt Gerbrands daarover.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws