Transparent
Inloggen
Sluiten

CBV-directeur Gerard Marsman: 'PSV laat zien dat er een verschil is tussen topspeler en toptrainer zijn'


26 juni 2018 07:08

De belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal is blij dat PSV ook intern trainers klaarstoomt voor het trainersvak nu Ruud van Nistelrooy vanaf komend seizoen PSV onder 19 gaat trainen. "PSV laat wat mij betreft zien dat er een verschil is tussen topspeler en toptrainer zijn," geeft directeur Gerard Marsman van het CBV aan in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Ik krijg de indruk dat ze nadrukkelijk bezig zijn met een gedeeltelijke opleiding van trainers bij de KNVB en een eigen aanvulling."

De directeur van het CBV vindt het dan ook een goede zaak dat de trainers eerst in de jeugd hun trainerscarrière beginnen. "Het is goed dat Van Bommel en nu ook Van Nistelrooy eerst een eigen team zijn gaan coachen, alvorens ze echt de weg op wilden," aldus Marsman. "In zo'n eigen team ontdek je al dilemma's en kwesties rond spelers en staf waarmee je aan de slag moet. Het is een geweldige meerwaarde dat ze het allebei hebben gedaan en nu ook gaan doen, naast de internationale ervaring waarover ze allebei beschikken."

Marsman denkt ook dat Van Bommel nu klaar is voor het hoofdtrainerschap van de A-selectie van PSV. "Ik weet zeker dat hij aan alle kanten ervaring opgedaan heeft en er niet alleen voor staat. Hij kan terugvallen op de organisatie van PSV en het netwerk wat hij zichzelf eigen gemaakt heeft," zegt hij daarover. "Ik vind het een goede ontwikkeling dat oud-spelers zelf een aantal jaren de tijd nemen en ook echt investeren in hun ontwikkeling voor ze het trainersvak ingaan."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws