Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong blij met Mark van Bommel als trainer: 'Ik denk dat dit goed is van de club'


28 juni 2018 06:47

Vanaf donderdag zal Mark van Bommel voor de selectie van PSV komen te staan. Luuk de Jong is blij met de keuze die de club gemaakt heeft. "Ik denk dat dit goed is van de club. Als je ziet hoe hij in het veld was als leider, bezig was met het team, dan denk ik dat hij dat voor een groep heel goed kan uiteenzetten allemaal," aldus De Jong tegenover De Telegraaf. "Veel jongens kennen hem al, want we hebben hem vaak gesproken. Als trainer van Onder 19 kwam hij vaak langs. Het is fijn dat er een bekend gezicht voor de groep komt. Hij doorloopt nu een beetje hetzelfde traject als Cocu destijds heeft doorgemaakt toen hij vanuit het hoogste jeugdelftal werd doorgeschoven."

Dat Phillip Cocu echter vertrok bij PSV was wel een verrassing voor De Jong. "Verrassend was het zeker, maar ik denk dat hij naar een fantastische club gaat," geeft de aanvaller aan. "Hij heeft hier iets heel moois neergezet en het is logisch dat hij een keer de stap wil maken."

Nick Viergever speelde vijf seizoenen geleden nog als speler tegen Van Bommel. "Toen ik bij AZ zat knalde hij nog een vrije trap de kruising in, die beelden zag ik deze week nog terug," zegt hij daarover. "Of er per ongeluk nog een rekening openstaat? Hij verloor dat seizoen wel de bekerfinale."

Viergever gaat verder: "Als je ouder wordt en tegelijkertijd trainers steeds jonger, dan kun je elkaar weer tegenkomen. Dat is alleen maar leuk. Ik hoop dat ik en het hele team veel van hem opsteken, door al zijn ervaringen in het internationale voetbal. Dat gaat morgen beginnen."

Denzel Dumfries kijkt uit naar om onder Van Bommel te mogen werken. "Bij het tekenen van mijn contract voelde je wel dat Van Bommel de nieuwe trainer zou gaan worden," zo geeft hij aan. "Hij was inderdaad ook een strijder, een echte leider. Het is mooi dat ik onder hem mag trainen en ik verwacht dat hij me zeker kan helpen een volgende stap in mijn ontwikkeling te maken."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws