Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Ik heb een duidelijke visie over hoe ik wil voetballen'


28 juni 2018 15:12

Voor Mark van Bommel is het duidelijk hoe hij PSV wil laten spelen. Dat gaf hij aan tijdens zijn eerste persconferentie als hoofdtrainer op donderdagmiddag. "Dominant, maar het gaat uiteindelijk om winnen," valt te lezen op PSV.nl.

Van Bommel werd gevraagd naar zijn ideeën met PSV. "Iedere trainer is anders. Als speler was ik al veel met tactiek bezig, iemand die veel opschreef," gaf Van Bommel aan. "Van de trainers die ik gedurende mijn carrière meemaakte heb ik dingen opgepikt. Hoe ze met spelers omgaan, hoe ze de groep bespelen en hoe ze hun ideeën door middel van oefenstof op de groep overbrengen bijvoorbeeld. Tegelijkertijd zie je dingen die je vooral niet wil doen. Die laat je afvallen."

De nieuwe hoofdtrainer van PSV ging verder: "Ik heb een duidelijke visie over hoe ik wil voetballen en dat probeer ik er in korte tijd in te krijgen. Alle tijd die we hebben, moeten we hierin investeren."

Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor de technische staf met onder meer Reinier Robbemond die op voorspraak van Van Bommel werd aangesteld als assistent. "Ik heb met Reinier de cursus betaald voetbal doorlopen en heb hem ook tijdens buitenlandse trips meegemaakt," zegt Van Bommel daarover. "Daar bleek dat we een zelfde kijk hebben op voetbal, ook de manier waarop we willen spelen. Dat is ontzettend belangrijk om te komen waar we naartoe willen."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws