Transparent
Inloggen
Sluiten

Donyell Malen: 'Dat we nu definitief naar de A-selectie zijn gegaan, is niet iets waar ik zomaar op rekende'


30 juni 2018 05:42

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Donyell Malen aan blij te zijn dat hij afgelopen week definitief is overgeheveld naar de A-selectie van PSV. "Dat we nu definitief naar de A-selectie zijn gegaan, is niet iets waar ik zomaar op rekende," geeft Malen aan. "Er is een nieuwe trainer gekomen en het was toch even afwachten hoe hij erover zou denken. Ik hoopte het natuurlijk wel. Echt top dat het dan uitkomt."

Cody Gakpo, net zoals Malen ook overgeheveld, kan zich daar alleen maar bij aansluiten. "Vorig seizoen heb ik hier al een half jaar meegedraaid bij de trainingen en ook mijn debuut gemaakt. Geweldig dat het nu zover is, al begint het voor ons nu pas en moeten we ons elke dag laten zien," geeft de in Eindhoven geboren vleugelaanvaller aan.

Hirving Lozano wordt gelinkt aan meerdere clubs in het buitenland. Een vertrek van de Mexicaanse vleugelaanvaller zou voor Malen en Gakpo mogelijk meer kansen op speeltijd bieden. "We zijn daar niet mee bezig. Transfers hebben we niet in de hand en het enige wat we kunnen doen, is zelf hard werken om ons doel te bereiken," zegt Gakpo daarover. "Ja, we zijn in zekere zin concurrenten, maar ik heb dat nooit als een probleem ervaren. Je probeert elkaar toch op te peppen, bijvoorbeeld als de een niet heeft gespeeld en de ander wel."

Malen zou het bovendien geen probleem vinden om volgend seizoen nog voor Jong PSV wedstrijden te spelen. "Maar ook daar ben ik nu niet mee bezig. Als je eenmaal bij de A-selectie hoort, moet je je volledig richten op je kansen in het eerste team en niet meer terugdenken. Ik ga ervoor en doe mijn best om zoveel mogelijk te spelen," aldus de aanvaller.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws