Transparent
Inloggen
Sluiten

Ook Santiago Arias uitgeschakeld op WK na nederlaag na penalty's tegen Engeland


3 juli 2018 22:55

Ook voor Santiago Arias is het WK voorbij. Nadat eerder Hirving Lozano en Albert Gudmundsson al werden uitgeschakeld, vond Colombia haar Waterloo tegen Engeland. In de reguliere speeltijd was het 1-1 en de Engelsen namen de strafschoppen uiteindelijk beter. Santiago Arias had weer een basisplaats, maar werd in de 115e minuut gewisseld.

Aanvankelijk was er weinig te genieten tijdens de wedstrijd. Beide ploegen wisten niet gevaarlijk te worden en konden achterin eenvoudig overeind blijven. Dat Engeland na 10 minuten een penalty kreeg toen Harry Kane onderuit werd gehaald, was voor de Engelsen dan ook een cadeau wat door Kane gretig werd uitgepakt.

Na de treffer van Kane viel er nog steeds weinig te beleven, waardoor Engeland af leek te stevenen op een plek in de kwartfinale. Alles veranderde echter toen in blessuretijd Mateus Uribe van afstand hard op doel schoot. Zijn schot kon nog schitterend worden gered, maar uit de corner die volgde wist Yerri Mina toch te scoren.

Verlenging volgde waarin Colombia in eerste instantie sterker was en Engeland helemaal de weg kwijt leek te zijn. In de tweede helft van de verlenging kantelde het spelbeeld en was Engeland juist de betere ploeg.

Gescoord werd er echter niet, waardoor penalty's de beslissing moesten geven. Engeland was daarin te sterk, omdat zowel Mateus Uribe als Carlos Bacca misten en bij Engeland alleen Jordan Henderson niet tot scoren wist te komen.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws