Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV toont interesse in Canadees toptalent Alphonso Davies'

4 juli 2018 23:29

Volgens Toronto Sun heeft PSV interesse in Alphonso Davies, een 17-jarige middenvelder van Vancouver Whitecaps. Davies wordt gezien als een groot toptalent. Op vijftien jarige leeftijd maakte hij al zijn debuut in het profvoetbal en een jaar later speelde hij al zijn eerste wedstrijd in het Canadese nationale elftal.

Davies is geboren in een vluchtelingenkamp in Ghana. Zijn ouders waren gevlucht voor de oorlog in Liberia. Op zijn vijfde verhuisden zijn ouders naar Canada. Op 6 juni 2017 kreeg hij het staatsburgerschap van Canada en werd op diezelfde dag nog opgenomen in de selectie van Canada voor een oefenwedstrijd tegen Curaçao. Bovendien werd hij ook opgenomen in de voorselectie van de CONCACAF Gold Cup, het kampioenschap voor landen in Noord- en Midden-Amerika.

De middenvelder werd ook daadwerkelijk voor de Gold Cup geselecteerd en maakte daar ondanks zijn jonge leeftijd grote indruk met drie doelpunten. Hij ontving daarbij de Golden Boot als topscoorder van het toernooi, werd uitgeroepen tot beste talent van de Gold Cup en als enige Canadees opgenomen in het beste elftal van het toernooi.

Naast PSV zouden ook grootmachten Bayern München, Real Madrid, Liverpool en Manchester United interesse hebben in Davies. Afgelopen december zou de middenvelder al drie weken op stage gaan bij Manchester United, maar dit werd door de Vancouver Whitecaps afgeblazen.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws