Transparent
Inloggen
Sluiten

Zakaria Labyad over vertrek bij PSV: 'Ik was ook plotseling die lastige jongen'


11 juli 2018 08:06

In een interview met Voeetbal International blikt Zakaria Labyad terug op zijn vertrek bij PSV in 2012. De middenvelder vertrok met veel problemen over zijn contract richting Sporting Portugal. "Er was een hoop gedoe over mijn contract. Ik wilde aanvankelijk zeker bij PSV blijven, maar we kwamen er gewoon niet uit," aldus Labyad. "Ik was nog jong, maar wekelijks basisspeler en een belangrijke kracht van het team. Ik hoopte op waardering, maar zoals het vaker gaat met eigen jeugdspelers, was er niet veel mogelijk."

Labyad vervolgt: "Salaris is dan nog slechts een klein onderdeel van het hele verhaal, maar daaruit kun je het wel afleiden. Jongens van buitenaf die wekelijks op de bank zaten, verdienden vier of vijf keer meer dan ik. We kwamen er niet uit en toen ben ik transfervrij vertrokken. Ik kon me voorstellen dat ze het niet leuk vonden bij PSV. Het zorgde voor een vervelend einde van een mooie tijd in Eindhoven. Ik was ook plotseling die lastige jongen."

Ondanks de manier hoe hij was vertrokken uit Eindhoven kon de middenvelder deze transferperiode weer terugkeren bij PSV. "Natuurlijk heb ik ook over PSV nagedacht, dat lijkt me logisch. Je legt toch de verschillende opties naast elkaar. Maar bij Ajax had ik een beter gevoel en misschien was er bij PSV ook wel te veel gebeurd," zegt hij daarover.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws