Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Bergwijn: 'Een nieuw gezicht voor de groep geeft ook weer andere energie'


12 juli 2018 06:59

Steven Bergwijn kijkt uit naar komend seizoen onder Mark van Bommel, zo geeft hij aan in gesprek met het Eindhovens Dagblad. De aanvaller is echter wel Phillip Cocu dankbaar voor alle kansen die hij gekregen heeft. "Alles komt op zijn tijd en een nieuw gezicht voor de groep geeft ook weer andere energie. We hebben een goed team, dat straks weer voor de prijzen kan gaan en waarmee we in de Champions League willen spelen," aldus Bergwijn.

De aanvaller zit alweer vier seizoenen bij de selectie van PSV en is in die periode fysiek een stuk sterker geworden. "Het is best een lange tijd, maar ik was met net 17 jaar ook jong toen ik bij de selectie kwam. Een stuk jonger dan de meeste nieuwelingen nu inderdaad," zegt hij daarover. "Ik probeer ze te helpen, maar aan de andere kant wil en kan ik ook nog veel leren. Ik ben blij dat de meest ervaren spelers ook mij blijven coachen."

Bergwijn merkt op de trainingen in de voorbereiding wel al verschil tussen Van Bommel en Cocu. "Het trainingsschema is wat pittiger dan vorig jaar, denk ik. Er is meer druk vooruit in de oefenvormen en op de organisatie na een omschakeling wordt enorm gehamerd," zo geeft hij aan. "Als je in een aanval hebt gescoord of gemist, moet je direct razendsnel terug om het team te helpen. Het is intensief, maar voelt lekker en ik denk dat we er op de lange termijn veel profijt van gaan hebben."

Afgelopen seizoen kwam Bergwijn op stoom in de tweede seizoenshelft waarin hij in veel wedstrijden belangrijk was voor PSV. "Ik denk dat ik het team met goals en assists heb kunnen helpen, maar dat is niet het enige wat wordt gevraagd," zegt hij daarover. "Dat zie je ook hier bij de trainingen in Zwitserland. De nadruk lag vandaag bijvoorbeeld op snel omschakelen."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws