Transparent
Inloggen
Sluiten

Marco van Ginkel: 'Door deze ontwikkelingen wist ik al dat het niet zou gaan lukken om komend seizoen weer in Eindhoven te spelen'


13 juli 2018 06:41

Marco van Ginkel wist al enige tijd dat hij door problemen met zijn knie komend seizoen niet voor PSV zou gaan spelen. Dat geeft de aanvoerder van afgelopen seizoen aan in gesprek met De Telegraaf. Zijn laatste wedstrijd is voorlopig de kampioenswedstrijd tegen Ajax geweest. "Door deze ontwikkelingen wist ik al dat het niet zou gaan lukken om komend seizoen weer in Eindhoven te spelen," aldus de middenvelder. "Met Chelsea heb ik het ook nog niet gehad over de sportieve toekomst. Ik heb nog een contract tot medio 2020, dus we zullen zien. Eerst maar keihard revalideren."

Van Ginkel heeft een nieuwe voorste kruisband in zijn rechterknie gekregen. "Ik loop nu al drie jaar rond zonder een voorste kruisband en, ja, eigenlijk heb je die wel gewoon nodig," zo geeft hij zelf aan. "Het kon er wel mee door, maar het werd steeds minder. Afgelopen seizoen trainde ik af en toe alleen aan het einde van de week. Ik ben nog vrij jong, heb als het goed is nog jaren voor me."

Hoe het revalidatietraject er voor hem uit gaat zien, weet de middenvelder nog niet precies. "Ik vlieg vandaag naar Londen en dan zullen we een aantal zaken doornemen. Voorlopig loop ik nog wel even op krukken. Ik wist al een tijdje dat dit zou gebeuren, dus ik heb me erop kunnen instellen," zegt hij daarover. "Gelukkig heb ik genoeg vrienden en familieleden die me bezoeken, maar uiteindelijk moet ik het zelf doen. Het wordt keihard werken, maar dat heb ik ervoor over en ik neem er de tijd voor. Ik ga niets overhaasten."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws