Transparent
Inloggen
Sluiten

Denzel Dumfries: 'De nodige spelers kende ik al goed. Daardoor voelt niet alles als compleet nieuw''


13 juli 2018 07:17

Ondanks dat hij pas een paar weken bij PSV zit, voelt niet alles nieuw voor Denzel Dumfries. Dat geeft de rechtsback aan in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "De nodige spelers kende ik al goed," zo geeft hij aan. "Spelers als Steven Bergwijn, Pablo Rosario en Bart Ramselaar kende ik al via Jong Oranje en het is een voordeel dat ik ze als voetballer en mens al heb meegemaakt. Het klikte wel. Daardoor voelt niet alles als compleet nieuw."

Dumfries merkt wel dat alles net een stapje hoger is bij PSV. "Misschien hoor je dat van meer nieuwelingen, maar het is bij PSV weer net wat professioneler. Er is meer begeleidende staf en een aantal jongere talenten die bij de training meedoet, laat zien dat ze ook al op een hoog niveau zitten," aldus Dumfries. "Dat de trainingen intensief en lang zijn? Ja. Maar ook in Heerenveen wordt hard gewerkt, dus dat is niet direct een enorm verschil. Het gaat hier allemaal wat sneller op het veld en de trainingen zijn anders ingevuld en daar moet je in mee."

De rechtsback was in april aanwezig in het Philips Stadion. toen PSV kampioen werd tegen Ajax. "Even alvast sfeer proeven. Het was de mooiste wedstrijd van PSV van het seizoen en daar wilde ik bij zijn," zegt hij daarover. "Ik heb ervan genoten en het is mooi om nu bij de club te horen. Mede dankzij die wedstrijd krijgen we de kans om naar de Champions League te gaan."

Vrij snel na die wedstrijd wist hij al dat PSV zijn volgende club zou gaan worden. "De clubs hadden een tijdje nodig om eruit te komen, maar ik heb er altijd rekening mee gehouden dat het rond zou komen. Ook op vakantie ben ik er niet echt ongerust over geweest," zo geeft Dumfries aan.

Dumfries vervolgt: "Voor de buitenwacht was het misschien niet helemaal duidelijk, maar ik was al snel overtuigd van PSV en dat hier mijn toekomst zou liggen. Ik had van spelers bij Jong Oranje al een beetje gehoord hoe het eraan toe gaat. Het is denk ik iets rustiger dan bij de andere topclubs in Nederland, maar toch moet er op topniveau gepresteerd worden."

De van SC Heerenveen overgekomen rechtsback is aangetrokken als vervanger van Santiago Arias, die momenteel echter nog altijd onder contract staat in Eindhoven. Met een transfer van de Colombiaan is Dumfries echter bijna niet bezig. "Gebeurt het, dan gebeurt het. Ik heb er zelf geen invloed op en het lijkt me niet handig om daar dan veel energie in te steken. Je moet focussen op de dingen die je wel kunt beïnvloeden en dat is je eigen prestatie. Niet een eventuele transfer van een collega," zegt hij daarover.

Na zijn transfer sprak Dumfries ook nog met Jetro Willems over PSV. "Ik hoop hetzelfde te kunnen presteren. Dat hij op zijn vrije dag naar PSV is gekomen om iedereen voor de wedstrijd tegen Ajax succes te wensen, vind ik mooi. Hij is trots op deze club," zegt hij daarover. "Jetro is een neef van Sherell Floranus, een goede vriend van me die nu in Heerenveen mijn plek kan overnemen. Ook de voetbalwereld is klein."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws