Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Het is een hele mooie eer dat ik de band mag dragen'

3 augustus 2018 06:47

Komend seizoen is Luuk de Jong de aanvoerder van PSV. In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft de aanvaller aan trots te zijn dat hij de aanvoerder is. "Het is een hele mooie eer dat ik de band mag dragen voor zo'n grote club. Maar persoonlijk verandert er voor mij niet veel, ik blijf mijn ding doen," aldus De Jong.

Het is echter niet de eerste keer dat De Jong de aanvoerder is. Vorig seizoen verloor hij zijn band en werd Marco van Ginkel de aanvoerder. "Iedereen weet hoe dat is gegaan. Er werd zo veel aan mijn hoofd gezeurd over van alles en nog wat, waar ik telkens weer antwoord op moest geven," zo geeft hij aan. "Toen zeiden we van: hou mij maar uit de luwte en laat Van Ginkel die band dragen."

De Jong kijkt nu uit naar het nieuwe seizoen als opnieuw de aanvoerder van PSV. "Wat ik al zei: in het veld blijf ik naar het team toe hetzelfde doen. Misschien is het alleen voor het beeld naar buiten toe anders," zegt hij daarover. "Verder voel ik me lekker, ik zit goed in mijn vel. En voor het team wil ik de rol als aanvoerder zeker op me nemen."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong eer ginkel gezeurd luwte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage