Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV in vierde voorronde Champions League tegen FK Qarabağ of BATE Borisov

6 augustus 2018 12:11

PSV is voor de vierde voorronde van de Champions League gekoppeld aan FK Qarabağ uit Azerbeidzjan of BATE Borisov uit Wit-Rusland. Dat werd duidelijk na de loting van de UEFA in het Zwitserse Nyon. Beide ploegen staan in de derde voorronde tegenover elkaar en de winnaar daarvan komt tegenover de ploeg van Mark van Bommel te staan.

PSV zal beginnen met een uitwedstrijd die zal worden gespeeld op dinsdag 21 augustus of woensdag 22 augustus. De return volgt een week later in Eindhoven. De exacte speeldata en -tijden worden later bekend gemaakt.

PSV kwam nog nooit in actie tegen zowel FK Qarabağ als BATE Borisov. De Eindhovenaren hebben überhaupt nog nooit af hoeven te reizen naar Azerbeidzjan voor een wedstrijd in een van de Europese competities.

De reis naar Wit-Rusland moest PSV wel eenmaal eerder al maken. In het seizoen 2014/2015 moest PSV in de laatste voorronde van de Europa League zien af te rekenen met Shakhtyor Soligorsk. Dankzij twee moeizame overwinningen wist de ploeg van toen nog Phillip Cocu de groepsfase te bereiken. PSV zou dat seizoen ook weten te overwinteren, maar in februari 2015 bleek Zenit Sint-Petersburg uiteindelijk te sterk.

Voormalig PSV'er en topschutter Mateja Kežman stond in 2011 een half jaar onder contract bij BATE Borisov. In elf wedstrijden, waarvan vijf in de Champions League, kwam hij echter niet tot scoren.




Tags

bate borisov voorronde qarabag azerbeidzjan rusland bommel cocu kezman mateja nyon petersburg shakhtyor soligorsk speeldata topschutter uefa zenit

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage