Transparent
Inloggen
Sluiten

Nederlandse primeur voor PSV: Nieuwe doelen in Philips Stadion met veiligere constructie

24 augustus 2018 07:23

Vanaf aanstaande woensdag, als PSV het in eigen huis opneemt tegen BATE Borisov, zal de club gaan spelen in nieuwe doelen in het Philips Stadion. De club heeft gekozen voor een nieuwe constructie voor de netten, waarbij de doelstangen onder de grond verdwijnen. Dat weet het Eindhovens Dagblad te melden. Keepers en spelers kunnen daardoor niet meer op die stangen vallen en bovendien is men binnen de club van mening dat de nieuwe goals een fraaier aanzicht hebben.

Blessures door een val op een doelstang zijn in het verleden incidenteel voorgekomen. In 2013 belandde doelman Premyslaw Tyton in het duel tegen Roda JC met zijn hoofd op de lat nadat hij een vrije trap wist te stoppen. De Poolse keeper liep daarbij een hersenschudding op en was weken uit de roulatie. PSV moest destijds overigens met tien man verder, omdat de club al drie keer gewisseld had, waardoor Ola Toivonen in de resterende minuten in de goal stond.

Afgelopen seizoen viel Hirving Lozano in het uitduel tegen ADO Den Haag op een stang, nadat hij met succes er alles aan deed om tot scoren te komen. Hij moest zich al snel laten vervangen, maar liep daarbij uiteindelijk geen ernstige schade op.

Het idee voor de nieuwe doelen komt van trainer Mark van Bommel. De constructie wordt in Duitsland al bij Bayern München en RB Leipzig gebruikt. Na overleg tussen de directie en de technische staf van PSV is er gekozen om de doelen aan te laten leggen. Dit gebeurt via een sponsordeal. Beide doelen kosten in totaal ongeveer tienduizend euro, zo gaf de leverancier aan tegenover het Eindhovens Dagblad.




Discussieer mee op de forums


Tags

constructie primeur veiligere aanzicht ado bate bayern bommel borisov doelstang doelstangen duitsland fraaier hersenschudding incidenteel leipzig leverancier lozano netten ola premyslaw roda sponsordeal stang stangen toivonen tyton val voorgekomen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage