Transparent
Inloggen
Sluiten

Piet de Visser over Érick Gutiérrez: 'Wat mooi dat zo'n speler hier komt voetballen'

4 september 2018 07:10

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Piet de Visser aan dat hij 'razend enthousiast' is over de transfer van Érick Gutiérrez naar PSV. "Een topdeal. Wat mooi dat zo'n speler hier komt voetballen," aldus de scout. "Gutiérrez is een technische linkspoot, een begenadigd talent. Bij Mexico onder 17 en Mexico onder 19 liet hij al regelmatig zien de top te kunnen halen."

Gutiérrez kan volgens De Visser ook op alle posities op het middenveld uit de voeten. "Het is geen postbode, die gaat lopen met de bal. Nee, Gutiérrez heeft een steekpass tot zijn beschikking en is een echte spelmaker die overzicht heeft," zo geeft hij aan. "Ziet hij een man vrij staan, dan gaat de bal er ook direct naar toe. Ik denk dat hij technisch beter is dan Andrés Guardado, maar fysiek nog wel minder."

Voor Chelsea was hij te licht bevonden, al geeft De Visser aan dat hij inmiddels ook daarin gegroeid is. "Hij beweegt goed en is altijd aanspeelbaar. Ik denk dat het ook aan Pachuca ligt, dat spelers niet makkelijk laat gaan. Het is een lastige club om mee te onderhandelen, met strategieën die voor ons niet altijd te doorgronden zijn," zegt hij daarover. "Dat blijkt ook uit het verhaal van PSV en de zaakwaarnemer, die ik goed ken. Ze lieten daar ineens de prijs zakken, terwijl helemaal niemand het meer verwachtte. De zaakwaarnemer vertelde me zaterdag dat Gutiérrez per se naar PSV wilde en het is fantastisch dat het PSV gelukt is."

De Visser gaat verder: "De club mag John de Jong en ook directeur Toon Gerbrands dankbaar zijn voor het slagvaardige optreden. Net als voormalig PSV-trainer Hans Westerhof weet ik vrijwel zeker dat Gutiérrez hier ook echt gaat leveren. Zijn zoon Wout heeft goed werk geleverd in Mexico en als jeugdtrainer meegeholpen om van Gutiérrez en Hirving Lozano topspelers te maken. Hun goede naam helpt PSV ook."




Discussieer mee op de forums


Tags

gutierrez visser mexico aanspeelbaar andres begenadigd beweegt chelsea doorgronden gerbrands guardado hans jong linkspoot lozano meegeholpen pachuca postbode razend slagvaardige steekpass strategieen topdeal westerhof wout

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage