Transparent
Inloggen
Sluiten

Technisch directeur Pachuca: 'PSV onderhandelde vanuit het stadion tijdens de wedstrijd tegen BATE Borisov'

4 september 2018 07:17

In gesprek met ESPN blikt technisch directeur van Pachuca Marco Garces terug op het tot stand komen van de transfer van Érick Gutiérrez naar PSV. "Het oorspronkelijke bod was ongeveer twee maanden geleden uitgebracht, maar dat was erg laag en bovendien een huuroptie. Wij wilden dat niet, we hebben het niet eens overwogen en zijn ook niet de onderhandelingen aan gegaan," zo geeft Garces aan. "Het was zo ver van wat wij wilden hebben dat we het niet eens wilden proberen."

Toen PSV dicht bij de groepsfase van de Champions League kwam, kwam er opeens weer schot in de zaak. "De tijd dat we tot een akkoord kwamen was tijdens de Champions League wedstrijd tegen BATE Borisov," zo geeft Garces aan. "Ze onderhandelden vanuit het stadion en toen ze het tweede doelpunt maakten, ging alles door. Veel makkelijker."

Pachuca kon voor Gutiérrez echter meer ontvangen van andere clubs. "Er waren andere clubs, Europese en Mexicaanse, maar we willen niet meer verkopen aan een Mexicaanse club, omdat we er klaar mee zijn dat we onze eigen competitie creëren," zegt hij daarover. "We konden meer geld ontvangen, maar dat hangt er ook vanaf omdat we een doorverkooppercentage hebben bedongen van ongeveer twintig procent. Als hij het goed doet en weer wordt verkocht, kunnen we hetzelfde ontvangen als hier in Mexico."




Discussieer mee op de forums


Tags

pachuca bate borisov garces gutierrez onderhandelde espn huuroptie mexico onderhandelden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage