Transparent
Inloggen
Sluiten

Donyell Malen: 'Het grote doel blijft om Oranje te halen en bij PSV belangrijker te worden'

11 september 2018 06:14

Sinds eind 2017 weet Donyell Malen veel indruk te maken bij PSV. Hij scoorde veel doelpunten voor Jong PSV in de toen nog Jupiler League en liet het grote publiek kennis maken met hem toen hij op bezoek bij BATE Borisov de winnende treffer binnen kopte. In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft hij aan dat er voor hem echter daarna niet zoveel veranderd is. "Een belangrijke goal in de eerste divisie maken of op de training voelt voor jezelf ook goed, omdat je je ploeg ermee helpt," aldus Malen. "Het is wel anders, maar ook daar haal je plezier uit. Nu maakte ik naast het team er heel veel andere mensen blij mee en dat is alleen maar mooi."

Het aanpassen in Eindhoven lijkt hem ook goed te zijn vergaan. "Ik ben nu precies een jaar in Eindhoven. Of ik tevreden ben over dat jaar? Ik ben een stuk sterker en beter geworden en heb stappen gemaakt, dat zeker. Als voetballer kan het nooit snel genoeg gaan en wil je altijd nog meer. Dat wil ik ook uitstralen," zo geeft hij aan. "Op mijn debuut bij Jong Oranje ben ik trots, maar het grote doel blijft om Oranje te halen en bij PSV belangrijker te worden. Dat is wat ik voor ogen heb en daar ga ik voor. Ik kan ook negentig minuten vol gas geven bij PSV, maar steun mijn ploeggenoten als ik niet start en het er twintig of dertig zijn. We zijn een team."

Malen is ook enthousiast over het werken met Mark van Bommel. "Het is in de omgang een fijne man, waar je veel van kunt leren omdat hij het goed kan vertellen en jarenlang in de absolute top heeft gespeeld," zegt hij daarover. "Ik voel ook dat er bij PSV vertrouwen is in mij. Als er vanaf de aftrap een beroep op me wordt gedaan, wil ik het ook laten zien. Dit seizoen maak ik tot nu toe wel in alle wedstrijden minuten en heb ik een volgende stap gezet."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws