PSV wint moeizaam bij NAC en behoudt perfecte score: 0-2

29 september 2018 18:25

PSV heeft met veel moeite 3 punten uit Breda meegenomen. Een avondje NAC eindigde in 0-2, waar het lang 0-1 stond in de tweede helft.

Met bondscoach Ronald Koeman op de tribune maakte PSV in de eerste helft weinig indruk. De Eindhovenaren hadden ruim twee keer zo veel de bal als de thuisclub, maar deden er weinig mee in een te laag tempo. Hierdoor haalde de nummer 17 gemakkelijk de rust bij een 0-0 stand.

In de tweede helft kwam PSV snel op voorsprong. Luuk de Jong scoorde al na 2 minuten de 0-1 op aangeven van de van NAC overgekomen Angelino. Over en weer moest vervolgens de VAR eens in actie komen voor mogelijke strafschoppen, maar allebei werden deze niet gegeven. Beide clubs kregen nog kansen en NAC raakte zelfs nog een keer de lat. Uiteindelijk scoorde Malen in de extra tijd de beslissende 0-2, zodat PSV de 3 punten kon pakken. De Eindhovenaren staan nu op de perfecte 21 uit 7.