Transparent
Inloggen
Sluiten

Ronald Koeman over debutanten van PSV: 'Ik ben zeer tevreden over hen'

18 oktober 2018 07:33 - De Telegraaf

In gesprek met De Telegraaf geeft bondscoach Ronald Koeman aan met een goed gevoel terug te kijken op de drie debutanten van PSV. "Steven Bergwijn, Denzel Dumfrie en Pablo Rosario bevestigden dat ik de juiste keus heb gemaakt om ze te selecteren", aldus Koeman. "Ik ben zeer tevreden over hen, maar dat geldt ook voor de hele ontwikkeling van Oranje."

Denzel Dumfries liet zich in beide interlands direct zien. "In beide wedstrijden is Denzel als basisspeler gestart en hij heeft zich prima staande gehouden. Verdedigend goed", geeft hij aan over de rechtsback van PSV. "Je ziet ontwikkelingsmomenten, soms is hij nog een tikkeltje te onrustig aan de bal. Maar hij geeft het elftal zoveel drive en snelheid, daar ben ik zeer tevreden over."

Koeman geeft aan dat hij Steven Bergwijn een geweldige speler vindt. "Hij heeft gevoel voor positie, kan links en rechts in de aanval spelen. Dat bewees hij eerder bij PSV en je zag het tegen België opnieuw nadat hij inviel. Zoals Steven het aanvallende gedeelte invult, zo zie je graag dat een buitenspeler zich manifesteert", aldus de bondscoach. "Tegen Duitsland kwam hij iets minder uit de verf. Hij vulde toen zijn verdedigende taken af en toe niet helemaal goed in. Maar van de vier debutanten bij Oranje is Steven op dit moment volgens mij het verst in zijn ontwikkeling."

De voormalig trainer en speler van PSV was blij dat Pablo Rosario alsnog zijn debuut kon maken, nadat hij vlak voor het duel tegen Duitsland geschorst bleek te zijn. "Pablo heeft veel groeipotentie. Hij had wat drempelvrees met een slecht eerste momentje aan de bal. Maar dit is een geweldige stap voor hem", geeft Koeman aan. "Hij weet nu wat het Nederlands elftal is, hoe het eraan toegaat en ik denk daarom dat Pablo de volgende keer wat vrijer zal spelen, zoals hij bij PSV doet."




Tags

koeman debutanten bergwijn duitsland oranje rosario belgie bevestigden drempelvrees dumfrie dumfries groeipotentie inviel invult manifesteert momentje ontwikkelingsmomenten telegraaf tikkeltje toegaat verst vulde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


reactie verwijderd



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.847 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage