Transparent
Inloggen
Sluiten

Marcel Brands: 'Ik kan zien dat Hirving Lozano al relaxter omgaat met alles dan vorig jaar'

24 oktober 2018 07:01 - Algemeen Dagblad

Voor Hirving Lozano is er veel veranderd bij PSV. De Mexicaan krijgt in de Eredivisie schop na schop te verwerken. Waar hij afgelopen seizoen nog wraak nam op de tegenstander en terug schopte of zich liet provoceren, laat hij zich nu alleen gelden met doelpunten. "Ik zit nu natuurlijk meer op afstand, maar ik kan zien dat hij al relaxter omgaat met alles dan vorig jaar", aldus Marcel Brands in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Omdat hij nu weet wat het is om in Nederland en in Europa te spelen. Vorig jaar zat er meer druk op bij hem. In de zin van: eerste jaar buitenland, er kwam een WK aan. Nu weet Lozano: ik ga er in de eredivisie altijd wel twintig maken."

Inmiddels hebben dertig spelers al een gele kaart ontvangen na een overtreding op Lozano. "Ongelooflijk in zo'n korte tijd. Maar: eigenlijk ook wel goed verklaarbaar als je naar zijn speelstijl kijkt", geeft de voormalig technisch manager van PSV aan. "Zonder ze te willen vergelijken, hoor, maar Lozano heeft wat Messi ook heeft: een zwaartepunt laag bij de grond, de bal doorgaans snel onder controle, heel explosief en wendbaar. Dan dwing je tegenstanders automatisch tot fouten."

Verdedigers trappen ook keer op keer in een typische Lozano-actie. "Dan ben jij verdediger en denk je zeker te weten: deze bal is voor mij, Lozano komt daar niet meer tussen", zegt Brands. "Maar vervolgens ben je nét te laat en kost het een overtreding. Dat kleine rappe mannetje heeft de bal dan tóch nog voor jouw voeten weggetikt."

Nadat de Mexicaan vorig seizoen twee keer een rode kaart kreeg, is de trainersstaf met Lozano gaan zitten. "Phillip Cocu nam het initiatief. En Ruud van Nistelrooy en Boudewijn Zenden hebben ook hun aandeel gehad", zo geeft algemeen directeur Toon Gerbrands aan. "Een karakter verander je niet meteen, maar je kunt wel bewustwording kweken. Elke wedstrijd die een topspeler als Lozano mist door een schorsing, is er eigenlijk één te veel. Voor hemzelf. Voor het elftal. Voor de club."

Gerbrands ziet dat Lozano ook meer ontspannen is bij PSV. "Toen deze zomer eenmaal duidelijk was dat hij bij ons zou blijven, denk ik dat Lozano voor zichzelf een plannetje heeft gemaakt. Een inschatting van wat er nodig is om zijn marktwaarde verder op te schroeven", aldus Gerbrands.




Discussieer mee op de forums


Tags

lozano brands gerbrands relaxter eredivisie bewustwording cocu dwing inschatting kweken marktwaarde messi nederland nistelrooy ontspannen plannetje rappe schopte schroeven speelstijl topspeler verander verklaarbaar weggetikt wraak zenden zwaartepunt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Eens met de constatering van Brands! Hirving is niet meer zo opvliegerig wanneer er tig overtredingen op hem worden gemaakt. Dit hoort bij het meer volwassen worden als voetballer! Niet normaal die cijfers van hem vwb de overtredingen. This is just the beginning #eindbaas
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje