Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'We hebben het vaak zat moeilijk hier, dus ik ben blij met die drie punten'

27 oktober 2018 22:26

In gesprek met Fox Sports was Luuk de Jong blij met de moeizame zege van PSV. "Het moest van heel ver komen. Het was zeker niet goed vandaag. In de eerste helft waren we tot die goal zeker onszelf niet", aldus de aanvoerder van PSV. "Daarna reageren we pas een beetje en gelukkig scoren we voor rust nog de gelijkmaker. Als je met een 1-0 achterstand de rust in gaat, komen zij met veel vertrouwen de kleedkamer uit. Dat was belangrijk vandaag."

De Jong ging verder: "In de tweede helft gaan we wat beter drukken en krijgen we ook wat kansjes, ik zelf ook. Het is lekker dat Dumfries hem dan uiteindelijk maakt.

De eerste helft was echter zeer zwak van PSV. "We gingen te veel risico nemen. We gingen veel te breed uit elkaar staan en dan konden zij wat makkelijker druk op ons zetten", zo gaf hij aan. "Alle duels gingen zo'n beetje verloren. Dat mag natuurlijk niet. We hebben het vaak zat moeilijk hier, dus ik ben blij met die drie punten."

De zware Champions League wedstrijd tegen Tottenham Hotspur had geen invloed op de ploeg. "Natuurlijk vreet dat energie, maar wij zijn fit genoeg om door te gaan. Zij zijn volgens mij degenen die met kramp op de grond liggen, want ook voor hun kost het veel energie om tegen ons zo druk te zetten", zei hij daarover. "Wij kunnen alleen wel veel beter, vooral in de eerste helft. In de tweede helft gaat het al iets beter en krijg je ook wat kansjes. Maar uiteindelijk zijn die drie punten een verbetering in vergelijking met vorig jaar."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong kansjes dumfries fox kramp tottenham vreet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.837 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage