Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel over eerste helft: 'Daar was ik gewoon echt kwaad over'

27 oktober 2018 22:38

Mark van Bommel was in gesprek met Fox Sports na de wedstrijd niet te spreken over de eerste helft en hij had in de rust zijn ploeg dan ook toegesproken. "Dit is de eerste keer dat ik iets anders was dan normaal. Ik was wel rustig, maar anders dan normaal", aldus Van Bommel. "Dit is de eerste keer dat we tegenslag hadden, maar dat was wel onze eigen schuld. We gingen opbouwen op de manier zoals we dat nog nooit gedaan hadden. We brachten Groningen daarmee in de wedstrijd en komen ze in de duels rondom onze eigen zestien, waardoor je het veld veel te groot maakt."

De trainer van PSV ging verder: "We maakten het veld een meter of zestig, wat we normaal gesproken niet doen. Het klinkt gek. Als je de bal hebt, moet je het veld groot maken, maar dat is niet zo. Je moet het klein houden, zeker in de opbouw. Wij deden dat gewoon heel slecht en daar was ik gewoon echt kwaad over. Dit hadden we niet afgesproken."

Hij had echter geen harde woorden gebruikt in de rust. "Je moet wel inhoudelijk blijven. Natuurlijk komen er ook andere dingen bij, zoals dat je geconcentreerd moet zijn en dat je ballen laat stuiteren die je niet mag laten stuiteren. Dat je ballen verkeerd aanneemt, dat heeft allemaal met concentratie te maken", zo gaf hij aan. "Dat je onder de indruk bent van Groningen, dat ze schoppen en af en toe net iets over de schreef gaan. Dat hoort erbij. Daar moet je je op weren en dat moet je accepteren. Daar moet je je op instellen."

In de tweede helft ging het vervolgens beter met de ploeg. "We stonden veel hoger op het veld. Waar we in de eerste helft rond onze eigen zestien stonden, stonden we nu rond de cirkel te voetballen. Het is dan wel moeilijk om er doorheen te komen", zei hij daarover. Gedacht aan puntverlies had hij niet. "Zo denk je niet. Je probeert dingen te veranderen om nog te winnen. Dan moet je ook niet defensief wisselen om het gelijkspel er uit te slepen. We proberen altijd te winnen en dat valt een aantal keren goed uit dit seizoen."




Tags

bommel groningen stuiteren aanneemt cirkel concentratie fox geconcentreerd opbouw opbouwen toegesproken weren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage