Transparent
Inloggen
Sluiten

Zeer zware celstraffen geëist na afsteken rookpotten tegen Ajax

29 oktober 2018 16:15 - Omroep Brabant

Het openbaar ministerie heeft maandag zeer zware celstraffen geëist tegen degenen die in april van vorig jaar jaar rookpotten afstaken tegen Ajax. Dat weet Omroep Brabant te melden. Tegen de hoofdverdachte is twaalf maanden gevangenisstraf geëist, waarvan zes voorwaardelijk, terwijl zijn 'rechterhand' een eis te horen kreeg van acht maanden, waarvan vier voorwaardelijk.

Daarnaast hebben twee andere verdachten een strafeis van 240 uur werkstraf gekregen en moeten vier andere verdachten nog voor de rechter komen. De acht verdachten hadden al een stadionverbod van vijf jaar gekregen.

In gesprek met Omroep Brabant legt een persofficier uit waarom de straffen zo hoog zijn. "Het is echt idioot wat er is gedaan. Het afsteken van deze rookpotten in een vol stadion onder een vak waar de families zitten, dat had echt heel erg fout kunnen aflopen", zo gaf ze aan. "We kennen allemaal de beelden van het Heizel-drama en wij denken dat het best reëel was dat dat ook hier had kunnen gebeuren."

Meer op Omroep Brabant




Tags

rookpotten celstraffen verdachten drama families heizel hoofdverdachte idioot openbaar persofficier stadionverbod strafeis werkstraf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Ik zou niet weten wat een echte rechtvaardige straf zou zijn,maar het zag er wel erg lelijk uit, hoort imo iig een straf bij.
+3/-1

 
5 jaar geleden
Pff dat is niet misselijk. Maar was ook een vreselijk idiote actie, geen medelijden met die gasten.
+11/-1

5 jaar geleden
Dat ze gestraft worden is begrijpelijk maar dit is in mijn ogen wel overdreven. Wat een straffen. Uit verhouding tov de maatschappij.
+5/-14

 
5 jaar geleden
Ze brengen een paar duizend mensen in gevaar. Als die gaan vluchten omdat ze denken dat er brand uit breekt en er komt gedrang op de trappen... Brrr... Ik moet er niet aan denken...
+5/-0

 
5 jaar geleden
De straffen zijn zwaar, maar meer dan rechtvaardig. Het had compleet uit de klauwen kunnen escaleren en dat risico hebben deze jokers bewust voor lief genomen.
+4/-0

 
Jammer van vrijheid van meningsuiting, vandaar die min.
+2/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Niks uit verhouding tov de maatschappij. Wat als daar bijvoorbeeld een kind met COPD midden in die rook had gezeten? Of iemand was in paniek geraakt. Je zit met 35000 man in een compact stadion. Gewoon terechte strafeisen en dit zouden ze met die idioten bij Groningen zaterdag (fakkels onder vlag) ook moeten doen.
+2/-1

5 jaar geleden
Ik was daar ook en het was niet echt prettig. Een heel onzinnige actie die stevig bestraft mag worden. Het had natuurlijk ook veel anders kunnen aflopen. Zoals al gemeld, wat als er iemand met COPD had gezeten, wat als er echt paniek was uitgebroken?
En om nu ineens de vermoorde onschuld te spelen is al helemaal zot, het was een duidelijk vooraf geregiseerde actie.
+7/-0

5 jaar geleden
Terecht dat ze het Heizel drama aanhalen. Als er blinde paniek ontstaat in zo'n vak gaan mensen letterlijk over lijken om zichzelf en hun kinderen in veiligheid te brengen. Dat is die mensen niet aan te rekenen, maar wel de zieke geesten die bewust, vooraf bedacht en gepland de sfeer creëren die kan leiden tot zo'n reactie. Wanneer er ook maar één iemand echt in paniek was geraakt waren wellicht tientallen gezinnen voor het leven getekend, daar mogen ze best 6 maanden over nadenken.
+5/-0

5 jaar geleden
Ze kunnen zulke idioten, die totaal niet nadenken over de mogelijke gevolgen, niet zwaar genoeg straffen. Ik zat zelf op de Noord tribune bovenste ring en nog weken last gehad van mijn ogen
+5/-0

reactie verwijderd

reactie verwijderd



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage