Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Het is gewoon een schande dat wij niet door zijn'

30 oktober 2018 22:25

In gesprek met Fox Sports was Mark van Bommel niet te spreken over het spel van zijn ploeg. "Het is duidelijk dat ze nog niet zo ver zijn als ik gedacht gehad. Dit is zwaar teleurstellend. Het enige is dat ze nog niet vaak in deze samenstelling gespeeld hebben, maar dat is geen excuus om van RKC te verliezen vanavond", aldus de trainer van PSV. "Dit is niet te verklaren. We zijn in alles beter. Op elke positie zijn we beter. We moeten de dingen uitvoeren die we altijd doen. Maar ik had gedacht dat we verder waren."

In de rust had hij nog geprobeerd om in te grijpen. "Ik heb het tactisch proberen uit te leggen. We stonden aan de zijkant in een lijn en kwamen er daardoor niet doorheen. Het leek ook heel apatisch en statisch", zo gaf hij aan. "Dat hebben we geprobeerd recht te zetten. Het werd wel beter, maar het was niet zo dat we makkelijk zouden winnen."

Van Bommel bracht bewust niet meer A-selectie spelers, omdat de normaal gesproken reserve spelers moesten laten zien dat ze het waard waren. "Dat was niet goed genoeg, dat is duidelijk", zei hij daarover. "Dit was geen gok. Ik was in de veronderstelling dat de jongens verder waren. Dat is niet zo en dan vlieg je er tegen RKC uit. Dat kan niet en dat is zwaar teleurstellend."

Volgens de trainer van PSV had hij RKC niet verkeerd ingeschat. "Nogmaals, in de manier hoe wij trainen en hoe wij als team presteren, de jongens die er in komen in wedstrijd. Het enige excuus is dat ze niet vaak spelen en niet in deze samenstelling", aldus Van Bommel. "Dat is ook een beetje de consequentie van Jong PSV. Maar dat mag geen excuus zijn. Van RKC moet je thuis gewoon winnen. Ik had gedacht dat we verder waren met deze jongens, maar dat zijn we duidelijk niet."

Van Bommel ging ook nog in op de wissel van Bart Ramselaar. "Hij was zeker niet de minste. Ik had ze alle elf kunnen wisselen", zo gaf hij aan. "Ik moet alleen Matthias Verreth een compliment geven, onze spits. Hoe hij het gedaan heeft, groot compliment. Ook Dirk Abels, die jongens hebben gewoon gedaan wat ze moeten doen."

Voor de trainer van PSV was de conclusie ook heel makkelijk. "Je kan er over zeggen wat je wil, maar dit is gewoon niet goed genoeg. Daar moet je niet omheen draaien, dit is zwaar teleurstellend", zei hij daarover. "Dat je twee keer op voorsprong komt, maar niet van RKC wint. Dan kun je zo veel woorden gebruiken en zo veel uitleggen, maar dat kan gewoon niet. Ik kan het gewoon niet. Dit is gewoon heel slecht. Het is gewoon een schande dat wij niet door zijn."




Tags

bommel rkc excuus schande abels apatisch fox jong matthias ramselaar verreth vlieg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage