Transparent
Inloggen
Sluiten

Elfde competitiezege op rij na moeizame wedstrijd tegen Vitesse

3 november 2018 17:04

PSV heeft met veel moeite de elfde competitiezege van dit seizoen weten te boeken. Vitesse werd in eigen huis met 1-0 verslagen. Aanvoerder Luuk de Jong maakte in de tweede helft het enige doelpunt. Vitesse speelde een groot deel van de wedstrijd met tien man, omdat het na 14 minuten al een rode kaart kreeg.

PSV kreeg na een minuut al direct een goede kans om de score te openen via Luuk de Jong, maar in de openingsfase was Vitesse de ploeg die voor het meeste gevaar wist te zorgen. De Arnhemmers kwamen herhaaldelijk gevaarlijk opzetten en wisten ook voor te zetten, maar die ballen konden steeds door de defensie van PSV worden weggewerkt.

Na een klein kwartier spelen werd de wedstrijd op zijn kop gezet toen Hirving Lozano op volle snelheid diep werd gestuurd. Hij was doorgebroken en werd onderuit gehaald door Danilho Doekhi, waardoor scheidsrechter Gözübüyük niets anders kon doen dan een directe rode kaart geven.

Voor Vitesse was het aanleiding om de gekozen tactiek compleet om te gooien. Een middenvelder werd gewisseld voor een verdediger en de ploeg trok zich massaal terug rondom het eigen strafschopgebied. Het zorgde er voor dat PSV alle ruimte kreeg om te voetballen, maar eenmaal in de buurt van het strafschopgebied wist het nauwelijks vrije mensen te vinden. Gastón Pereiro kreeg via een kopbal een goede mogelijkheid, maar zijn inzet ging net naast het doel. De beste kans was voor Steven Bergwijn toen hij vrij op de keeper af kon na een slechte terugspeelbal. Doelman Eduardo wist echter te redden.

Na rust schroefde PSV het tempo op, maar wist het nog steeds lastig tot kansen te komen. De eerste grote kans was zelfs voor Vitesse nadat Daniel Schwaab zich liet verrassen in de lucht en er vervolgens direct op doel werd geschoten. Jeroen Zoet lette echter wel goed op en kon redding brengen.

Ondanks dat PSV weinig kansen wist te creëren leek het in het Philips Stadion wachten tot de 1-0 viel. Uiteindelijk volgde die treffer in de 69e minuut toen Hirving Lozano een voorzet gaf en Luuk de Jong zijn voet er alleen maar tegenaan hoefde te zetten.

PSV probeerde voorzichtig aan te zetten tot meer doelpunten, maar bleef problemen houden met de Arnhemse muur. Vlak voor tijd kreeg Vitesse nog een goede mogelijkheid om gelijk te maken, maar een vrije trap van Bryan Linssen aan de zijkant van het veld ging net naast het doel. Voor PSV was daarom ook de elfde competitiewedstrijd dit seizoen in een overwinning omgezet.




Discussieer mee op de forums


Tags

vitesse jong lozano arnhemmers arnhemse bergwijn bryan danilho doekhi eduardo herhaaldelijk lette linssen lucht muur openingsfase pereiro schroefde schwaab terugspeelbal zoet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Het was weer ouderwets billenknijpen tot het einde. Gelukkig zeilde de bal van Linssen naast. Maar we hebben weer drie punten
+1/-0

5 jaar geleden
We zitten in een dipje, maar blijven gewoon eenvoudig overeind. Weer gewoon drie punten. Op naar de volgende pot! #voetbalhoofdstad
+1/-0

5 jaar geleden
zonder gekheid ik vraag me af wat er met hendrikx aan de hand is want speelt laatste weken belabberd vind ik!! veel foute passes!! maar wel terecht gewonnen maar kan nog beter vind ik!! misschien moet gutti er maar eens inkomen want je hebt die man toch niet voor jan lul gehaald wel??
+2/-1

 
FC Schijtbak (geschorst)
5 jaar geleden
Is gedurende de laatste interlandbreak paar dagen in Spanje geweest voor mini-break. Volgens mij last van een jetlag
+2/-1

 
5 jaar geleden
Dat kan kloppen ja, dat tijdsverschil met Spanje is slopend...
+3/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Als je Hendrix matig vond, wat vond je dan van Pereiro (deed hij mee?), Bergwijn en Lozano (beiden geen enkele geslaagde actie)?
+2/-0

Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Wederom een matige wedstrijd met weinig goed voetbal en een schaars aantal uitgespeelde kansen. Pereiro opnieuw totaal onzichtbaar, terwijl Bergwijn en Lozano weinig brachten. Dan is het niet gek dat je weinig kansen bij elkaar voetbalt. Angeliño zonder twijfel de man van de wedstrijd.
+1/-0

5 jaar geleden
Moeizaam en matig zijn twee woorden die bij deze wedstrijd passen.
Wederom een Pereiro die de slechtste van het veld en omstreken is en gewoon niet gewisseld wordt.
Nu was het ook wel erg moeilijk om twee geparkeerde bussen te spelen na die rode kaart.
+2/-0

Ach ja, dit soort wedstrijden blijven op zich, Je kan na de wedstrijd ervan maken wat je maar wilt, als anal ist verdienen sommigen een dik belegde boterham om na de wedstrijden als ware kenners en betweters te vertellen wat we allemaal al hebben gezien tijdens de wedstrijd zelf of in de herhalingen, Iemand rekening gehouden dat mocht Vitesse geen rode kaart hebben gehad de uitslag heel anders had kunnen zijn? Groter in het voordeel van PSV? Mss?
+2/-1

 
5 jaar geleden
Eens. Tegen 11 man hadden we meer ruimte in de omschakeling gekregen waarschijnlijk.
+1/-0

Nee Pereiro mag je nooit wisselen, vond hem trouwens een goede wedstrijd spelen. Vond de scheids wel erg warrig fluiten, en ook de grensrechters deden hier aan mee. Het publiek begon zelfs te klappen, toen hij het na 10 fouten beslissingen een keer goed had. Bergwijn was iets minder, maar Lozano was echt heel goed, en ook erg actief. Doordat Vitesse erg negatief voetbal lieten zien, ook voor de rode kaart kreeg je een moeizame pot. Hendrix is wel een stuk minder, maar ook deze kan alleen beter worden als hij dan toch vertrouwen krijgt.
+1/-0

5 jaar geleden
Ze waren als de dood voor blessures , heel logisch zeker met de zware wedstrijd op komst . Bovendien is het vaak heel lastig om tegen 10 man te spelen . Vitesse deed het goed , Bus parkeren en loeren op een counter , niets mis mee, hoort bij voetbal.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje