Elfde competitiezege op rij na moeizame wedstrijd tegen Vitesse

3 november 2018 20:23

PSV heeft met veel moeite de elfde competitiezege van dit seizoen weten te boeken. Vitesse werd in eigen huis met 1-0 verslagen. Aanvoerder Luuk de Jong maakte in de tweede helft het enige doelpunt. Vitesse speelde een groot deel van de wedstrijd met tien man, omdat het na 14 minuten al een rode kaart kreeg.

PSV kreeg na een minuut al direct een goede kans om de score te openen via Luuk de Jong, maar in de openingsfase was Vitesse de ploeg die voor het meeste gevaar wist te zorgen. De Arnhemmers kwamen herhaaldelijk gevaarlijk opzetten en wisten ook voor te zetten, maar die ballen konden steeds door de defensie van PSV worden weggewerkt.

Na een klein kwartier spelen werd de wedstrijd op zijn kop gezet toen Hirving Lozano op volle snelheid diep werd gestuurd. Hij was doorgebroken en werd onderuit gehaald door Danilho Doekhi, waardoor scheidsrechter Gözübüyük niets anders kon doen dan een directe rode kaart geven.

Voor Vitesse was het aanleiding om de gekozen tactiek compleet om te gooien. Een middenvelder werd gewisseld voor een verdediger en de ploeg trok zich massaal terug rondom het eigen strafschopgebied. Het zorgde er voor dat PSV alle ruimte kreeg om te voetballen, maar eenmaal in de buurt van het strafschopgebied wist het nauwelijks vrije mensen te vinden. Gastón Pereiro kreeg via een kopbal een goede mogelijkheid, maar zijn inzet ging net naast het doel. De beste kans was voor Steven Bergwijn toen hij vrij op de keeper af kon na een slechte terugspeelbal. Doelman Eduardo wist echter te redden.

Na rust schroefde PSV het tempo op, maar wist het nog steeds lastig tot kansen te komen. De eerste grote kans was zelfs voor Vitesse nadat Daniel Schwaab zich liet verrassen in de lucht en er vervolgens direct op doel werd geschoten. Jeroen Zoet lette echter wel goed op en kon redding brengen.

Ondanks dat PSV weinig kansen wist te creëren leek het in het Philips Stadion wachten tot de 1-0 viel. Uiteindelijk volgde die treffer in de 69e minuut toen Hirving Lozano een voorzet gaf en Luuk de Jong zijn voet er alleen maar tegenaan hoefde te zetten.

PSV probeerde voorzichtig aan te zetten tot meer doelpunten, maar bleef problemen houden met de Arnhemse muur. Vlak voor tijd kreeg Vitesse nog een goede mogelijkheid om gelijk te maken, maar een vrije trap van Bryan Linssen aan de zijkant van het veld ging net naast het doel. Voor PSV was daarom ook de elfde competitiewedstrijd dit seizoen in een overwinning omgezet.