Transparent
Inloggen
Sluiten

Jan Kromkamp: 'De PSV-supporters zullen me niet als een geweldenaar herinneren'

6 november 2018 08:19 - Eindhovens Dagblad

PSV speelde in 2008 al eens tegen Tottenham Hotspur. Jan Kromkamp was toen de rechtsback van PSV toen de ploeg in Londen met 0-1 wist te winnen dankzij een treffer van Jefferson Farfán. Bij Kromkamp is echter met name de training een dag voor de wedstrijd blijven hangen. "Ik weet nog dat we daar trainden; er lag zo'n mooi matje, we wilden niet van het veld af", aldus Kromkamp in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Uiteindelijk ging PSV door na de volgende ronde na strafschoppen in het Philips Stadion. "Het was billenknijpen, maar wij hadden Gomes. Het was écht zijn wedstrijd, hij pakte alles."

Kromkamp speelde uiteindelijk vijf seizoenen voor PSV. Met name de titel in 2007 koestert hij. "Bizar, echt bizar. Zoiets maak je nooit meer mee. Die eerste twee jaar waren sowieso mijn mooiste bij PSV, daarna werd het zwaarder", zo geeft hij aan. De verdediger kreeg steeds meer problemen met zijn knie. "Ik slikte soms wel drie tot vier pijnstillers. Voor de wedstrijd, in de rust... Die knie werd gewoon steeds slechter."

In 2008 ging het al niet meer en moest hij in de voorlaatste competitiewedstrijd geblesseerd van het veld. "en week later werden we kampioen. Die maandag na het feest ging ik onder het mes. De dokter zei: 'Jan, het is einde verhaal. Er zit geen kraakbeen meer in die knie", zegt hij daarover. Door de knieproblemen werd hij langzamer en minder wendbaar. "Dat had ik juist nodig om mijn tegenstander uit te schakelen. De PSV-supporters zullen me daarom ook niet als een geweldenaar herinneren. Maar ik heb wel alles uit mijn carrière gehaald, ondanks die knie."

In zijn laatste seizoen was Kromkamp voor toenmalig trainer Fred Rutten zelfs niet meer nodig, waardoor hij bij Jong PSV speelde. "Dat was een rotjaar. Verder heb ik vooral goede herinneringen aan PSV, vooral de familiesfeer is me altijd bijgebleven", aldus Kromkamp.


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Niets mis met jou carierre Jan, zo krom was het echt niet je kon er best wel wat van.
6 maanden geleden
Ik herinner me Jan als een degelijke verdediger, laatste jaar was minder maar altijd zeker een voldoende...

Laatste nieuws